Studera till inredningsdesigner utomlands

Har du drömt om att bli inredningsdesigner? Få tips på skolor i Europa och USA där du kan studera inredning.

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av vår systersajt Blueberry.nu.

By över Florens

Har du en dröm om att bli inredningsdesigner men är osäker på hur du ska gå tillväga? Om du har ett brinnande intresse för design har du en god grund att stå på men vanligtvis krävs en utbildning för att få jobb, samt en portfölj. Att studera inredningsdesign utomlands kan vara en utmärkt möjlighet att utveckla sina färdigheter och öka sina karriärmöjligheter.

Här berättar vi mer om hur man blir inredningsdesigner, samt ger tips på skolor i Europa och USA där du kan studera allt från en termin till en hel kandidatutbildning. 

Så blir du inredningsdesigner – 5 steg

  1. Skaffa en utbildning: De flesta inredningsdesigners har en formell utbildning inom inredningsdesign, arkitektur eller en relaterad disciplin. De utbildningar som erbjuds inom området är av varierande nivå och längd och du kan välja att läsa en termin, ett år, två år eller en hel Bachelor Degree.

  2. Få erfarenhet: Genom praktisk erfarenhet kan du utveckla din förmåga att planera, designa och genomföra projekt. Du kan få erfarenhet genom att praktisera hos en inredningsdesigner eller genom att arbeta på en designbyrå eller en inredningsbutik.

  3. Bygg upp din portfölj: En portfölj är en samling av dina bästa designprojekt och visar dina färdigheter och stil. Det är viktigt att ha en stark portfölj för att visa potentiella arbetsgivare eller kunder vad du kan göra.

  4. Bygg upp ditt nätverk: Inredningsdesign är en konkurrenskraftig bransch, så det är viktigt att bygga upp ditt nätverk. Delta i nätverksevenemang och träffa branschfolk för att utöka ditt kontaktnätverk.

  5. Fortsätt lära dig: Inredningsdesign är en ständigt föränderlig bransch, så det är viktigt att fortsätta lära sig om nya trender, material och tekniker. Fortsätt att delta i kurser och workshops för att hålla dig uppdaterad. 


🌎 Studera inredningsdesign i Italien 

Italien är ett land som är känt för sin historia, kultur och här finns den välkända designskolan Istituto Europeo di Design där du kan studera på campus i Milano, Florens eller Rom. IED som skolan också kallas har även campus i Spanien och erbjuder praktiska utbildningar inom inredningsdesign som ges av yrkesverksamma lärare. Här lär du dig de senaste teknikerna och får kontakter i branschen under studietiden som kan vara avgörande för din framtida karriär.  

Diplomutbildning – inredningsdesign (Milano & Florens) 

Om du vill testa på att studera Interior design och söker en kortare utbildning kan du välja att läsa en ettårig diplomutbildning inom området. Programmet ger dig en översikt av italiensk design och 'Made in Italy' konceptet, samt möjlighet att experimentera och behärska grundläggande designverktyg och identifiera trender inom inredningsdesign. Året är uppdelat i två terminer med specifika mål och fokus. Du får besöka mässor och showrooms samt delta på föreläsningar och göra projekt där du utvecklar dina tekniska färdigheter inom interior design. 

Läs mer om utbildningen här

Bachelor Degree – inredningsdesign (Milano, Florens & Rom) 

Du kan även välja att läsa en treårig utbildning, en sk. Bachelor degree. Detta program bygger vidare på diplomutbildningen och du som läst ett diplom kan därför hoppa direkt in på andra året på denna Bachelor. Programmet ger dig en fördjupad kunskap om discipliner som är relaterade till inredningsdesign, såsom arkitektur, konst, sociologi och antropologi. Du får även kunskap inom marknadsföring, vilket är en viktig del inom området för att förstå varumärkesvärden och marknadspositionering för företag. I programmet ingår även praktik, vilket gör att du får in en fot i branschen redan under studietiden. Dessutom erbjuder IED karriär-service och kan hjälpa dig få jobb efter avslutad utbildning! 

Läs mer om utbildningen här

🌎 Studera inredningsdesign i England 

Arts University of Bournemouth i England är också ett bra alternativ för dig som vill studera inredningsdesign utomlands. Universitetet har ett gott rykte och är specialiserad på kreativa utbildningar. Som en av de högst rankade skolorna för inredningsdesign i Storbritannien erbjuder Arts University of Bournemouth en kreativ miljö där studenterna kan utveckla sina färdigheter och sin egen stil. 

Läs mer om utbildningen här

🌍 Studera inredningsdesign i USA 

För dig som är intresserad av att studera inredningsdesign i USA kan Santa Barbara City College i Kalifornien vara ett bra alternativ. Skolan erbjuder ett fristående kurser inom inredningsdesign som är perfekt för dig som vill förbättra dina färdigheter eller lära dig grunderna inom området. SBCC har ett mycket gott rykte och har flera gånger i rad blivit utsett till USA:s högst rankade community college. 

Läs mer om utbildningen här

🌏 Studera inredningsdesign i Australien 

Billy Blue College of Design är en av Australiens ledande designskolor och finns i både Sydney, Melbourne, Brisbane och Perth. Det är en perfekt språngbräda för dig som drömmer om en karriär som kreatör i kreativa branscher. Här kan du studera en ettårig diplomutbildning som ger dig grunderna i inredningsdesign (Diploma of Interior Design & Decoration), och om du trivs på utbildningen kan du fortsätta med en Bachelor (ytterligare två år) och räkna in de kurser du redan läst under första året. 

Läs mer om utbildningen här

Därför borde du studera utomlands

Att studera inredningsdesign utomlands ger många fördelar. För det första ger det möjlighet att uppleva och lära sig om en annan kultur, som kan ha en stor påverkan på ens kreativitet och stil. Man får även lära sig om olika material och tekniker som kanske inte är tillgängliga i ens hemland. Slutligen ger det möjlighet att möta nya människor och nätverka med personer inom branschen från hela världen. 

Den här artikeln är ett gästinlägg skrivet av studentum.se:s systersajt Blueberry.nu. 


Annonser