Visa studentum.se som: Mobil
UCLA Extension - svårt att komma in och dyrt?

UCLA Extension - svårt att komma in och dyrt?

UCLA (University of Calfornia, Los Angeles) är inte enbart elitstudenter och höga terminskostnader.  Allt fler svenska studenter läser nu på UCLA Extension. Det är en avdelning inom UCLA som erbjuder kortare Certificate och Diploma kurser.

Under 6-12 månader ges utbildningar inom en rad olika ämnen. Liksom övriga lärare på UCLA hittar vi här framgångsrika föreläsare som är experter inom sina områden. Undervisningen sker ofta på eftermiddagar och kvällar för att underlätta deltidsarbete - eller kanske en chans att njuta av beachliv! Vill du sedan praktisera dina nya kunskaper kan du efter 9 månaders studier söka ett OPT visum och arbeta en tid i USA.

Många olika ämnen att läsa

Business står högst på listan för många när vi tänker på UCLA men på UCLA Extension finns också Certificates i Real Estate, Acting, Marketing, Project Management, Architecture, Interior Design och Entertainment för att nämna några av de många inriktningarna.

Läs mer om vilka kurser UCLA extension erbjuder här!


Sofia studerade Programming

En person som har provat att läsa ett certifikat på UCLA Extension är Sofia Eriksson. Hon bytte sin vardag och sitt jobb som Senior Area Manager på Blueberry College & Universitet, för två terminer i Los Angeles. Vi har pratat med Sofia som berättar om sina utlandsstudier på UCLA.

Varför valde du att studera ett halvår på UCLA extension?

- Anledningarna är många! Relativt låg kursavgift, stort utbud av kurser, lärare som själva är aktiva i den bransch som de undervisar inom. Och sen såklart för att campuset ligger så bra till i Los Angeles med närhet till både stranden i Santa Monica och stadsdelar som Hollywood och Beverly Hills, säger Sofia. 

Hur upplevde du stämningen på universitetet?

- UCLA är ett högt rankat universitet i USA och det märktes verkligen när man kom dit. Det var lätt att spendera en hel dag med att bara gå runt på campus och kolla på alla byggnader, idrottsplaner och studentklubbar som varje dag anordnade aktiviteter. Atmosfären gav äkta amerikansk college-känsla och det är en häftig upplevelse som jag kommer bära med mig resten av livet. Häftigt är ju också att nu ha utbildning från UCLA extension på mitt CV!

Fakta om kurserna Certificate och Diploma

Kurslängd: 6-12 månader

Startdatum: 4 gånger per år - januari, mars, juni, september. Deadline för ansökan är senast 3 månader före kursstart. Det är dock att rekommendera att man söker tidigare än så. Junistarten finns endast som onlineutbildning.

Kurskostnad: Varierar något men som riktmärke gäller följande:

  • Två terminer (quarters) USD 5.400 (ca 50.000)
  • Tre terminer (quarters) USD 8.400 (ca 79.000)
  • Fyra terminer (quarters) ca USD 9.150 , (ca 86.000)

Finansiering: De flesta svenska studenterna betalar via lån och bidrag från CSN. Förutom lån till kursavgift och levnadsomkostnader kan man låna till flygresa och försäkring. En del klarar sig helt på CSN pengarna men det kan vara bra att även ha lite sparade pengar.

Vem kan söka? Du som har ett fullständigt gymnasiebetyg kan ansöka. I tillägg behöver du ta ett engelskatest (t ex TOEFL). Om du inte klarar språktestet kan du börja med att läsa kurser i engelska. När du nått rätt nivå går över till att plugga på Certificate /Diploma nivån.

Kan jag få hjälp med ansökan? Blueberry College & Universitet ger både gratis rådgivning och gratis hjälp med hela ansökningsprocessen.

Den här artikeln är ett gästinlägg skrivet av vår systersite Blueberry.nu. Klicka på knappen för att läsa mer!

Till Blueberry College & Universitet

Senast uppdaterad: 10 jun 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-01-28

Vill du plugga utomlands? Åk på ett utbyte!

Else Mikkelsen Båge pluggar medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik vid Uppsala universitet. Hösten 2018 gjorde hon ett utbyte inom programmet och åkte till Skottland för att studera på The University of Edinburgh. Läs mer om hennes upplevelse här!
Artikeln är ett gästinlägg skriver av Studentjob.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-09

Varför ska du gå en Yh-utbildning?

Hur är det att gå en Yh-utbildning och vad på vilket sätt förbereder den studenterna inför arbetslivet? Läs intervjun med Oscar Livh som läser Art Director & Copywriter på Yrgo i Göteborg och inspireras! 
Artikeln är ett gästinlägg skrivet av StudentJob.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-22

Vill du studera utomlands?

Är du sugen på att plugga vidare utanför Sveriges gränser? Du är långt ifrån ensam! Det kan vara snårigt att veta hur du ska gå tillväga men bara lugn! Studentum har gjort flera guider till hur det är att studera och leva i en rad populära länder.

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in