Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 177 träffar

Mer om Utbildningar i Halmstad

Halmstad är med sina 90 000 invånare den största staden i Halland. Halmstad är känt dels för Per Gessle, med banden Gyllene Tider och Roxette, och för bryggeriet Krönleings. I Halmstad kan du bland annat shoppa loss på Stora Torg, se på olika sportmatcher i Halmstads Arena samt ta ett dopp vid Tylösand.

Som student i Halmstad kommer du trivas enormt. Utbildningarna  i Halmstad är varierade,  folket är trevligt och stadens fantastiska läge vid västkusten är vad som lockar folk från Sverige och resten av världen att studera i Halmstad.  

Studentbostad

För att ta dig runt i Halmstad finns det 23 olika busslinjer som åker runt i om i staden. Du kan lätt ta dig runt till bland annan Göteborg och Köpenhamn via motorvägar. Föredrar du att flyga till exempelvis Stockholm finns det även en flygplats.

Studentbostäder i Halmstad

För dig som ska eller kommer studera i Halmstad är fast bostad viktigt. Utbudet och intresset för studentbostäder är naturligtvis störst vid terminernas start och slut. Halmstads kommun har cirka 700 studentbostäder. HFAB, Halmstads Fastighets AB, sköter om dess boenden.  Ifall du är mellan åldern 18 och 29 kan du ansöka om bostadsbidrag från försäkringskassan.

Ifall du inte hittar någon bostad rekomenderar vi dig att annonsera i lokaltidningarna, så som Hallandsposten eller att söka bostäder i angränsande kommuner. Det finns även många  lediga bostäder utanför centrala Halmstad.

Jämför dina favoriter
Videoreportage