Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Baristautbildning

Hur det är att jobba som barista

Som barista är du en expert på att tillaga och servera olika kaffedrinkar och kaffedrycker på ett smakfullt sätt. En barista behöver ha god kunskap om råvaran, förvaring, malning, dosering, bryggning av espresso och espressodrycker. Ett genuint intresse för kaffe är en fördel om du funderar på att bli barista.

Att jobba som barista är att arbeta med ett hantverk. Kaffet ska malas till rätt grovlek, det ska tampas med rätt tryck och mjölken ska ångas på rätt sätt,  beroende på vilken kaffedryck som beställts. Om du som barista kan latte-art och ger dina gäster hjärtan eller blommor i koppen så kommer det uppskattas något enormt! Det gäller att vara precis och noggrann så ju mer du tränar desto bättre kommer du att bli.

Arbetslivet som barista

Det är få baristor som spenderar hela dagar framför kaffemaskinen. Jobbar du på café, konditori eller en espressobar har du även andra arbetsuppgifter så som att betjäna kunder i kassan, servera och laga lättare mat med mera.

Det är viktigt att du som barista är social och stresstålig. Samtidigt som du maler kaffe och skummar mjölken ska du vara social med dina gäster. Det gäller att alltid ha ett glatt leende och arbeta i ett snabbt tempo oavsett hur lång eller kort kö med törstiga kaffegäster du ska servera.

Baristautbildningar

Om du planerar att söka jobb på ett café kommer en baristautbildning att sticka ut på ditt CV. Idag söker många arbetsplatser efter kompetenta och kunniga baristor, ta chansen att söka till en baristautbildning idag!

Du kan utbilda dig till barista genom att gå en privatutbildning eller en komvuxutbildning. Har du fått jobb på ett café eller liknande kan det hända att arbetsplatsen betalar för din baristakurs.

Jämför dina favoriter