Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv

Yrkeshögskolan Landskrona
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
20 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: september 2023 - Distans
Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv

Om utbildningen

Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv

- Kombinera studierna med din anställning!

50 YH-poäng distans/halvfart, 20 veckor.

Detta är en utbildning för dig som har erfarenhet av arbete med stöd till personer, barn, unga eller vuxna med funktionsnedsättning och vill utvecklas inom din profession. 

Kraven på personal inom funktionshinderområdet ökar, särskilt för insatserna enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS (SFS1993:387), det krävs både bred och djup kompetens.

Utbildningen ger fördjupad kunskap om människans utveckling och om olika funktionsnedsättningar samt förståelse för den enskildes behov för att kunna anpassa stödet och möjliggöra en begriplig, hanterbar och meningsfull tillvaro.

För mer information om Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

  • Du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande för att uppfylla behörighetsvillkoren för studier inom yrkeshögskolan.
  • Dessutom krävs särskilda förkunskaper med lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper; Hälsopedagogik, Kommunikation och Specialpedagogik 1 eller Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1, Hälsopedagogik och Social omsorg 1.
  • Du måste även ha minst ett års sammantagen yrkeserfarenhet från arbete med stöd till personer med funktionsnedsättning.

Upplägg

  • Studierna sker i huvudsak via en webbplattform, vilket innebär att du måste ha tillgång till en dator och Internet, men omfattar även sju träffdagar.
  • Studierna bedrivs på halvfart som en förutsättning för du ska ha möjligheter att kombinera dina studier med en anställning.
  • Utbildningen inleds med två träffdagar på Yrkeshögskolan Landskrona. Då får du information om bland annat kursupplägg, kursmål och en introduktion till webbplattformen.

Kursinnehåll

Utbildningens innehåll baseras på två kurser i den nationellt likvärdiga kursplanen för stödpedagogutbildning (MYHFS2019:1), vilket ger dig möjlighet att tillgodoräkna dessa om du i framtiden skulle besluta dig för att studera till stödpedagog.

Människan i utveckling, 20p

Kursen behandlar människans utveckling och hur stödet till den enskilde kan anpassas och förändras utifrån olika faser i livet.
Vidare behandlar kursen vilken betydelse hälsa, livsstil och kultur har för människans livskvalitet.

Funktionsnedsättningar, 30p

Kursen behandlar funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i vardagen för den enskilde, samband mellan olika funktionsnedsättningar och funktionsnedsättningar i kombination med missbruk. Kursen behandlar även etik och professionellt förhållningssätt i mötet med den enskilde och dennes nätverk samt författningar, riktlinjer och värdegrund inom funktionshinderområdet.

Yrkeshögskolan Landskrona

Yrkeshögskolan Landskrona

Yrkeshögskolan Landskrona är en del av Landskrona stads vuxenutbildning. Vi skapar moderna utbildningar som riktar sig mot ett arbetsliv i framtiden. Eventkoordinator, Hud- och spaterapeut, Hälso- och vårdadministratör, Projektledare inom installationsbranschen eller Stödpedagog - välj vilket som ska bli ditt framtidsjobb! Hos...


Läs mer om Yrkeshögskolan Landskrona och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan Landskrona

Postadress: Yrkeshögskolan Landskrona
261 80 Landskrona

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 24 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Funktionsnedsättningar i ett helhetsperspektiv från Yrkeshögskolan Landskrona, fyll i följande uppgifter: