Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Skellefteå
400 YH-poäng
Heltid
CSN-berättigad
marker Öppen för sen anmälan / har restplatser
Kommande starter

Plats & start


Skellefteå
2021-09-01

Distans
2021-09-01

BIM-samordnare

BIM-samordnare

Yrket med en av de viktigaste nyckelrollerna i framtidens byggande! Dagens och morgondagens byggande sker inte längre bara med ritningar på regnvått papper och bullrande verktyg och maskiner, utan snarare med avancerade digitala modeller, VR, 3D-skanning, robotar och avancerad teknisk utrustning. Skissarbete, projektering, byggande och fastighetsskötsel med BIM i dagens avancerade byggnader leder till det moderna, hållbara samhället, där vi mer och mer bygger in avancerade funktioner i byggnaderna. För att detta ska vara möjligt krävs samordnande roller, som ser till att arkitekter, ingenjörer, entreprenörer och andra yrkesroller i byggandet kan arbeta gemensamt med programvaror och system inom modellering och byggnadsinformation.

Hur ser en arbetsdag ut?

Du kommer att inneha en central roll i ett projekt med många inblandade. Du kommer att se till att digitala modeller av den framtida byggnaden framställs och utvecklas under projektens gång. Du kommer att arbeta på konsultbolag tillsammans med arkitekter, beställare och konsulter som är specialiserade inom exempelvis installationer, landskap, infrastruktur och annat som är relevant i projektet, för att göra projekteringen och byggandet så framgångsrikt som möjligt. Du kommer att arbeta med programvaror inom CAD, konstruktion och visualisering. Din yrkesroll kommer att utvecklas starkt, eftersom resan med BIM just har börjat!

För mer information om BIM-samordnare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök på YrkesAkademins hemsida -ya.se/yrkeshogskola/bim-samordnare/

Utbildningen är på distans med fysiska träffar på utbildningsort Skellefteå, se mer information på webbsidan.

Grundläggande behörighet

För alla utbildningar gäller att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Särskilda förkunskaper

Betyg E/G/3 i följande kurser

  • Bygg och anläggning 1

    — Eller —

  • Konstruktion 1

Reell kompetens: Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

YrkesAkademin Yrkeshögskola

YrkesAkademin är idag en av Sveriges största leverantörer av yrkesutbildningar för vuxna. Vi erbjuder kompetensutveckling till företag och privatpersoner inom olika branscher i hela Sverige. YrkesAkademin har ett stort utbud av distansutbildningar, nätbaserade utbildningar. Dessa utbildningar passar dig som vill...


Läs mer om YrkesAkademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BIM-samordnare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Holmgatan 22
791 71 Falun


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 77 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BIM-samordnare från YrkesAkademin Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: