Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Politices kandidatprogram

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Vill du vara med och påverka den ekonomiska och politiska utvecklingen? Vill du lära dig att identifiera, strukturera och analysera politiska, juridiska och ekonomiska problem inom Sverige och i världen? Politices kandidatprogram i Uppsala ger dig förutsättningar att aktivt medverka i utveckling och förändring av olika delar av samhället.

Studierna ger dig en bred bas att stå på. Obligatoriska kurser är statskunskap A, nationalekonomi A, statistik och förvaltningsrätt. Din personliga profil får du genom att välja fördjupningsområde inom antingen freds- och konfliktkunskap, nationalekonomi, statskunskap (exempelvis europastudier, internationell politik, svensk politik och förvaltning), statistik eller utvecklingsstudier. Det finns också goda möjligheter till praktik och utlandsstudier.

Arbetsgivare finns såväl inom departement och myndigheter, intresseorganisationer, kommuner och regioner, som inom den privata sektorn och internationella organisationer med verksamhet både i Sverige och utomlands. Du kan även arbeta inom journalistik och media. Med en politices kandidatexamen kan du bland annat söka till Uppsala universitets masterprogram i politik (Politices masterprogram) och universitetets masterprogram i freds- och konfliktstudier.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights