Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i inbyggda system

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Många av de produkter som vi använder varje dag som till exempel mobiltelefoner, tvättmaskiner, bilar och flygplan, är styrda av datorer. Dessa kan innehålla hundratals små datorer och miljontals rader programkod. System och produkter som styrs av inbyggda datorer är av avgörande betydelse för industri och samhälle.

Utveckling av inbyggda system kräver avancerade tekniska kunskaper och gränsar mot flertalet ämnen inom såväl datorteknik som elektronik och matematik. Masterprogrammet i inbyggda system erbjuder dig kunskaper och metoder som krävs för design, konstruktion och analys av mjukvara för inbyggda system. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska aspekter på inbyggda system, och ger dig kunskaper som är centrala för dagens och morgondagens arbetsmarknad. 

Vår utbildning förbereder dig för en karriär inom båda näringsliv och forskning, och är relevant både nationellt och internationellt. Det finns ett stort antal svenska och europeiska företag som är relaterade till inbyggda system i områden som transport, elektronik och telekommunikation. Samtidigt finns det ett stort intresse för, och behov av, forskning inom ämnesområdet.

Uppsala universitet har en ledande position inom inbyggda system. Programmet genomförs i nära samarbete med universitetets forskningscentra, som bland annat studerar parallella system, trådlösa sensorsystem och sakernas internet. Undervisningen är väl integrerad med aktuell forskning och många kurser hålls av internationellt erkända forskare.

Utbildningen ges på engelska. Programmet leder till en teknologie masterexamen med inbyggda system som huvudområde.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp med något av ämnena teknik, matematik, datavetenskap som huvudområde. 20 hp matematik och 30 hp datavetenskap inklusive programmering och datorarkitektur.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen, Magisterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights