Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

IT-säkerhet och mjukvarutestning – kandidatprogram

Högskolan Dalarna, i Borlänge
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

IT-säkerhet och mjukvarutestning – kandidatprogram

Högskolan Dalarna

Kraven på säkra IT-lösningar för tillämpningar, applikationer och hela system växer allt mer i takt med omvärldens digitalisering. Den här utbildningen är för dig som vill bidra till ett samhälle där IT-säkerheten står i fokus genom utveckling av säkrare mjukvara genom programmering och testning.

Du som tycker att programmering, IT-säkerhet och datakommunikation är intressant, vill ha en spännande arbetsmarknad efter studierna ska absolut söka IT-säkerhet och mjukvarutestning programmet. Om du dessutom är en person som är nyfiken, kreativ, gillar att lösa problem samt har ett logiskt tänkande har du hittat helt rätt.

Det digitala landskapet omkring oss utvecklas och förändras ständigt och inkluderar idag allt som kan kopplas upp mot Internet. Vi pratar om ”smarta” bilar/städer/hamnar/hem/tjänster samt AI-drivna autonoma system. I sin ”digitaliseringsstrategi” säger dessutom vår regering att ”Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter”.

Att säkerställa att dessa digitala lösningar och transformationer blir säkra ur ett IT-säkerhetsperspektiv är en enorm utmaning och ställer inte bara krav på traditionella färdigheter inom programutveckling, datakommunikation och systemförvaltning utan dessutom allt större kunskaper inom områdena IT-säkerhet och mjukvarutestning, samt hantering av storskaliga databaser och förmåga att kunna analysera stora mängder data från dessa. Programmet ger dig möjlighet att utvecklas inom alla dessa områden, dels genom teoretiska studier men även genom omfattande praktiska tillämpningar.

Utbildningens innehåll

Utbildningen bygger på ett antal traditionella datavetenskapliga kurser, såsom programmering, databaser och datakommunikation. Programmet består till sina centrala delar av mikrodataanalys som är studien av komplexa processer som omfattar datafångst, bearbetning och lagring, modellering, visualisering och beslutsstöd.

Programmet har två huvudspår som studeras parallellt: Mjukvarutestning och IT-säkerhet.

En kärnkompetens för att kunna bli en bra mjukvarutestare, och kunna hantera och arbeta med olika IT-säkerhetsrelaterade frågor, är programmering. Därför är också merparten av programmets kurser inriktade mot programmering i någon form. Flera kurser inom utbildningen samläses med programmen ”Informationsdesign” och ”Systemvetenskap” vilket ger dig som studerande ytterligare perspektiv på dagens data- och IT-bransch.

För mer information om IT-säkerhet och mjukvarutestning – kandidatprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Borlänge

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-säkerhet och mjukvarutestning – kandidatprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights