IT-säkerhet och mjukvarutestning – kandidatprogram

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Borlänge
Klassrum
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2023 - Borlänge
Sista ansökan: 2023-04-17
Antagningshistorik

Videoreportage

Högskolan Dalarna

IT-säkerhet och mjukvarutestning – kandidatprogram

Utbildningen bygger på ett antal traditionella datavetenskapliga kurser, såsom programmering, databaser och datakommunikation. Programmet består till sina centrala delar av mikrodataanalys som är studien av komplexa processer som omfattar datafångst, bearbetning och lagring, modellering, visualisering och beslutsstöd.

Programmet har två huvudspår som studeras parallellt: Mjukvarutestning och IT-säkerhet.

En kärnkompetens för att kunna bli en bra mjukvarutestare, och kunna hantera och arbeta med olika IT-säkerhetsrelaterade frågor, är programmering. Därför är också merparten av programmets kurser inriktade mot programmering i någon form. Flera kurser inom utbildningen samläses med programmen ”Informationsdesign” och ”Systemvetenskap” vilket ger dig som studerande ytterligare perspektiv på dagens data- och IT-bransch.

Kontakt med arbetslivet

Programmet har som mål att skapa ett så stort och brett kontaktnät som möjligt mot företag och organisationer dels inom regionen, men även inom landet i stort. Målsättningen med dessa kontakter är att vi ska kunna erbjuda bra gästföreläsningar, möjligheter till studiebesök samt projekt- och examensarbeten.

Studera utomlands

Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2-12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.

För mer information om IT-säkerhet och mjukvarutestning – kandidatprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Dina kunskaper efter avslutad examen från IT-säkerhet och mjukvarutestning programmet kommer att vara hett eftertraktade och det bedöms finnas mycket goda möjligheter till jobb. Bristen på utbildade inom IT-säkerhet, nätverksteknik och mjukvarutestning är redan idag mycket stor och bedöms öka markant under de kommande åren.

Efter avslutad utbildning ska du kunna genomföra utvecklingsarbete i IT-säkerhet och
mjukvarutestningsområdena, till exempel programmera på hög nivå, testa mjukvaror och hela system – deras funktionalitet, säkerhet och integritet -, arbeta med design- och säkerhetsrelaterade frågor inom datakommunikation, samt kunna leda och delegera uppgifter i ett utvecklingsteam.

En mycket spännande arbetsmarknad väntar dig! Programmet kommer att ge dig stora möjligheter till val av yrkesinriktning. Den inriktning du initialt väljer, kommer självklart, till en viss del, färgas av den utbildning du har genomgått på programmet, men på sikt kommer erfarenheter och den kompetensutveckling du senare får i arbetslivet att vara minst lika viktiga komponenter för dina framtida val. Det finns många olika yrken du kan arbeta inom.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Det gäller att följa med och vara beredd att förändra och utveckla sina kunskaper kring vilka produkter och funktioner som efterfrågas och vilka programmeringsspråk som är aktuella. Kunskap om IT efterfrågas på alla arbetsmarknadssektorer och i alla branscher.

Examen

Filosofie kandidatexamen, huvudområde: Mikrodataanalys.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-säkerhet och mjukvarutestning – kandidatprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna

Högskolegatan 2
791 31 Falun


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,3)
Baseras på 31 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen IT-säkerhet och mjukvarutestning – kandidatprogram från Högskolan Dalarna, fyll i följande uppgifter: