Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i engelska med globala perspektiv

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Om utbildningen

Har du ett genuint intresse av det engelska språket och för dess roller och funktioner som världsspråk? Vill du lära dig mer om de litteraturer och kulturer det engelska språket format och formats av? Vill du träna dig i att använda ett globalt gångbart verktyg med bättre precision? Kandidatprogrammet i engelska med globala perspektiv ger dig möjlighet att förbättra dina kunskaper om språkets historiska och kulturella sammanhang och färdigheter i att använda det effektivt.

På programmet får du en unik möjlighet att lära dig mer om begreppet global engelska som studieämne, och olika sätt att förstå de många platser där vi stöter på engelska. Du får dessutom tillfälle att undersöka hur det engelska språket och dess litterära och kulturella uttryck förvandlas i processen.

Kandidatprogrammet i engelska med globala perspektiv ger dig fördjupade insikter i den engelsktalande världens språk, litteraturer och kulturer, och öppnar dörren till en rik värld utanför Sverige och kanske till en internationell karriär.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med engelska som huvudområde.

Djupgående kunskaper i det engelska språket öppnar nya dörrar inom en mängd yrkesområden. Till exempel journalistik och media, förlagsbranschen, biblioteksverksamhet, turism, skapande verksamhet, översättning och mycket mer.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights