Yrkesutbildning

Diplomerad Health Coaching

Tränarakademin, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar digitalt + 2 dagar fysiskt
Utbildningstakt
Deltid, distans
Pris
6 995 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
30 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
2 dagar digitalt + 2 dagar fysiskt
Utbildningstakt
Deltid, distans
Pris
6 995 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
30 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Öka klientens motivation och designa träning för bättre hälsa

Under utbildningen Dipl. Health Coaching kommer du få lära dig några av de mest eftertraktade coachingteknikerna för att hjälpa människor att öka sin motivation och övervinna olika hälsoutmaningar.

Med en solid grund i motiverande samtalstekniker och självbestämmandeteorin, den mest vetenskapligt erkända och beprövade motivationsteorin, kommer du att utveckla din förmåga att inspirera och stödja dina klienter i deras resa mot bättre fysisk och mental hälsa.

Under utbildningen får du också lära dig hur du kan använda träning mer effektivt för att minska stress och förbättra den kognitiva förmågan hos klienten. Dessutom får du de kunskaper som krävs för att genomföra hälsoanalyser och tester, vilket blir en alltmer viktig kunskap för den moderna tränaren. Vi förbereder dig även för att hantera klienter med olika medicinska besvär.

Efter fullföljd kurs erhålles ett DIPLOM som bevisar dina nya kunskaper och förmågor.

Praktisk undervisning på Bosön i Stockholm

All praktisk undervisning sker på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Att studera på Bosön är en unik möjlighet för alla som vill utveckla sina kunskaper inom träning och hälsa. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till topp moderna utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande med andra tränare.

För mer information om Diplomerad Health Coaching, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

30 november, 2023

 • Distans med träffar
 • Stockholm

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna använda träning och beteendeförändring för att skapa ökad hälsa hos privatpersoner och organisationer.

För att gå utbildningen behöver du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat eller annan utbildningserfarenhet.

Kursinnehåll

 • Förberedande studier med videolektioner på vår onlineportal
  Du startar din utbildning med videolektioner på vår onlineportal som du genomför när det passar dig. Under denna digitala delen får du lära dig viktiga grundkunskaper kopplat till mental och fysisk hälsa samt olika hälsofrämjande träningsmetoder. Efter utbildningen fungerar onlineportalen som din kunskapsbank där du kan repetera kunskaperna från utbildningen. 
 • Onlineföreläsning del 1 | Motiverande samtal

  Under denna digitala och interaktiva onlineföreläsning får du lära dig grunderna inom motiverade samtal och hur du kan använd MI för att öka engagemang och motivation hos dina klienter.

 • Onlineföreläsning del 2 | Utvärdering av fysisk och psykisk hälsa

  Under denna digitala och interaktiva onlineföreläsning får du lära dig olika sätt att analysera hälsa. Under denna del kommer du också få lära dig hur man kan test och analysera fysisk- och mental hälsa på olika sätt.

 • Praktisk undervisning dag 1 | Motiverande samtal med klienten

  Under denna förmiddags-workshop på Bosön kommer du utveckla din kunskaper vidare genom att få praktisera motiverande samtal tillsammans med dina kurskamrater och lärare.

 • Praktisk undervisning dag 1 | Träningsupplägg för ökad hälsa

  Under denna eftermiddag på Bosön får du lära dig hur du skapar och designar effektiva träningsupplägg för att öka hälsan hos olika typer av klienter.

 • Praktisk undervisning dag 2 | Hälsoanalys på klienter

  Under denna förmiddag på Bosön kommer du få lära dig att både analysera och testa olika hälsoparametrar.

 • Praktisk undervisning dag 2 | Träna klienter med medicinska besvär

  Under denna praktiska eftermiddag på Bosön kommer du få lära dig att träna kunder med vanliga medicinska besvär.

Varför välja Tränarakademin

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom praktiskt hälsoarbete. Kunskaper som består av tusentals timmar samlade erfarenheter och studier (ovärderligt!)

👉 Lär dig vilken träning som utvecklar hjärnhälsa och mental kapacitet

👉 Lär dig hur du bygger träningspass för att skapa bättre hälsa

👉 Lär dig hur du använder metoden Motiverande Samtal för att coacha dina kunder mot utveckling

👉 Lär dig hur du testar och analyserar hälsa utifrån en rad olika parametrar

👉 Lär dig hur du tränar kunder med olika medicinska besvär

👉 Få tillgång till alla videolektioner, övningar och inspelade föreläsningar i minst 3 år

👉 Nätverkande med andra tränare under utbildningen och i vår privata FB-grupp

Utöver alla värden ovan kommer du få en oförglömlig helg tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön 🇸🇪 👊

Sammanfattningsvis ger utbildningen kunskaper och verktyg som inte bara kommer att göra dig till en bättre coach utan även ge dig ett större kundunderlag genom att t.ex. kunna arbeta mot organisationer.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga dagar tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

Din lärare / mentor

Louise Gottlind

Louise Gottlind arbetar med innovation och implementering av teknik inom vård och hälsa. Louise har en Masterexamen Idrottsvetenskap och en lång praktisk erfarenhet av digitalt guidad fysioterapi/träning. Hon föreläser regelbundet och har över 10 års erfarenhet av arbete som personlig tränare och fystränare

Anja Näslund

Anja Näslund är en hälsoveteran som under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat aktivt med att utveckla resultatgivande och hälsofrämjande förhållningssätt i organisationer, företag och grupper Anja har en kandidatexamen som hälsovetare med lång praktiska erfarenhet från exempelvis Psoriasisförbundet, Stödlinjen och Svenska Gymnastikförbundet

Jimmy Englund

Jimmy är utbildad PT. löpocoach och fysioterapeut och har en gedigen kunskap om rehabilitering och prestationsinriktad fysträning för konditionsidrottare. Han arbetar till vardags med både elitaktiva konditionsidrottare och motionärer i syfte att träna dem mot både bättre prestation och smärtfrihet.

Nyfiken på PT-yrket?

Tränarakademin Webinar

Nyfiken på PT-yrket? Då är du välkommen att delta på vår digitala informations- och kunskapsträff kring tränar och pt-yrket.

Under träffarna som sker löpande kommer du få ta del av våra erfarenheter från PT och tränaryrket samt få titta på hur några tidigare studenter förverkligat deras tränardrömmar.
Vi kommer också visa dig hur du kan komma igång och arbeta som tränare samt hur du kan bli tränaren som sticker ut från mängden. Givetvis finns vi också tillgängliga för att svara på dina frågor om yrket och utbildningen.

Boka din plats gratis idag via vår hemsida. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Health Coaching

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tränarakademin
Hälsingegatan 49
113 31 Stockholm

UTVECKLA DIN FULLA POTENTIAL SOM TRÄNARE

Tränarakademin är en skola där passionerade människor ges vetenskaplig kunskap och praktiskt kunnande för att utveckla sin egen potential som tränare. Vi har samlat Sveriges ledande experter inom träning, idrott och hälsa med lång erfarenhet från fältet. Forskare och praktiker...

Läs mer om Tränarakademin och visa alla utbildningar.

Highlights