Komvux som anpassad utbildning

Komvux som anpassad utbildning - Yrkesinriktad utbildning, olika inriktningar

Studium, i Göteborg
Längd
4 terminer
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Januari 2024 (+4 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-23
Utbildningsform
Klassrum
Längd
4 terminer
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Januari 2024 (+4 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-23
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Vägen till yrkesinriktad utbildning

Utbildning för dig som vill öka dina möjligheter att hitta ett arbete eller en sysselsättning.

Inom kommunal vuxenutbildning som anpassad utbildning kan du söka utbildning inom olika yrkesområden.

Du kan söka till Komvux som anpassad utbildning om du har fyllt 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada.

Du varvar studier med praktik (APL) på en arbetsplats. Du kan läsa på heltid eller deltid utifrån dina behov och tidigare erfarenheter. Innan du blir antagen till en yrkesutbildning får du gå en introduktionskurs på skolan för att se om utbildningen är något som passar dig.

Innan du blir antagen till en yrkesinriktad utbildning får du gå en introduktionskurs på skolan för att se om utbildningen passar dig. Introduktionskursen heter Vägen till yrkesutbildning. Tillsammans med studie- och yrkesvägledare och lärare gör du då en individuell studieplan som beskriver vad du ska studera och hur du ska nå ditt mål.

Du som redan arbetar kan också söka kompetensutveckling hos oss.

För mer information om Komvux som anpassad utbildning - Yrkesinriktad utbildning, olika inriktningar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 startdatum

Januari 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Mars 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Augusti 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Oktober 2024

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-08-23

Varför välja Studium?

92% får jobb efter genomförd utbildning

Kombinera arbete med studier

Samarbete med branscher

Så ansöker du

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Komvux som anpassad utbildning - Yrkesinriktad utbildning, olika inriktningar

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Studium
Göteborg

Välkommen till Studium!

- Vuxenutbildning som leder till jobb!  أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 Vill du jobba med barn eller inom vården? Eller kanske utbilda dig till kock eller bagare och konditor? Eller kanske en dröm om...

Läs mer om Studium och visa alla utbildningar.

Highlights

Kursinnehåll

1. Vägen till yrkesutbildning – introduktionskurs ”Vägen till yrkesutbildning

Kursen är en introduktionskurs till yrkesutbildning och vänder sig till dig som vill komma vidare i yrkeslivet och bli bättre förberedd för ett arbete. I kursen får du veta mer om de olika yrkesinriktade utbildningarna som finns inom anpassad utbildning. Du får studie- och yrkesvägledning för att kunna välja en yrkesinriktning som passar just dig. Du får också kunskap om vad som förväntas av dig på en arbetsplats och möjlighet att göra studiebesök. Kursen pågår i 6 veckor.
Ansökningskod: SGYVÄGEN

Hotell

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom hotellbranschen med exempelvis konferens eller frukostservering. Det kan till exempel vara att städa och bädda sängar, arbeta med miljöhantering, frukostservering och att hjälpa gäster på hotellet.
Ansökningskod: SÄHOTL

Handel

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av kundservice och att arbeta i butik. Du får lära dig att arbeta med varuhantering i butik som exempelvis att packa upp varor och göra fint i hyllorna. I utbildningen lär du dig också om arbetsmiljö, försäljning och att hjälpa kunder.
Ansökningskod: SÄHAN

Lager

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med varuhantering på ett lager. Du får bland annat lära dig om sortering, packning och plockning av varor, hur en vara transporteras samt hur du använder arbetsredskap och teknik inom lager.
Ansökningskod: SÄLAG

Service inom omsorg

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom service på vård och omsorgsboenden, träffpunkter och dagverksamheter. Du kan till exempel få arbeta med äldre och med yngre personer vid måltidssituationer, aktiviteter och omsorgsuppgifter. Du kan arbeta både inomhus och utomhus. Du får lära dig om måltidens betydelse, arbeta med trivsel och promenader, lokalvård samt andra serviceuppgifter.
Ansökningskod: SÄOMV

Barn

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med barn. Du får lära dig om hur man arbetar i förskolan och  hur barn lär sig nya saker. Vi övar på lekar, aktiviteter och sagoläsning. Du får också lära dig om måltider och vardagsrutiner i förskolan.
Ansökningskod: SÄBARN

2. Kompetensutveckling

Om du har ett arbete och vill utvecklas kan du söka tillKompetensutveckling. Tillsammans med dig och din arbetsgivare eller handledare pratar vi om vad du behöver lära dig. Det kan vara sådant som gör att du trivs bättre på ditt arbete. Det kan också vara något som du behöver lära dig för att få prova nya arbetsuppgifter. Kursinnehåll och tid kan variera. De dagar som du inte är i skolan arbetar du som vanligt på din arbetsplats. Du och din arbetsgivare kan boka en tid för samtal om din kompetensutveckling på telefon 031-368 30 02.
Ansökningskod: SÄKOMP