Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Komvux som anpassad utbildning

Komvux som anpassad utbildning - Gymnasial nivå, olika inriktningar

Studium, i Göteborg
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Januari 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-01-19
Utbildningsform
Klassrum
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Januari 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-01-19
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Lärvux på gymnasial nivå

För dig som saknar kunskaper motsvarande den anpassade gymnasieskolan

Anpassad utbildning på gymnasial nivå är för dig som saknar kunskaper motsvarande den anpassade gymnasieskolan. Du kan söka teoretiska eller estetiska ämnen. Utbildningstiden kan variera beroende på dina förutsättningar, dina förkunskaper och dina mål med studierna.

För mer information om Komvux som anpassad utbildning - Gymnasial nivå, olika inriktningar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

Januari 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Mars 2024

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-01-19

Varför välja Studium?

92% får jobb efter genomförd utbildning

Kombinera arbete med studier

Samarbete med branscher

Så ansöker du

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Komvux som anpassad utbildning - Gymnasial nivå, olika inriktningar

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Studium
Göteborg

Välkommen till Studium!

- Vuxenutbildning som leder till jobb!  أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 Vill du jobba med barn eller inom vården? Eller kanske utbilda dig till kock eller bagare och konditor? Eller kanske en dröm om...

Läs mer om Studium och visa alla utbildningar.

Highlights

Kursinnehåll

Svenska eller svenska som andraspråk

Inom ämnet svenska får du träna på att tala, lyssna, läsa och skriva. Du får läsa olika texter och diskutera innehållet för att förstå vad andra uttrycker. Du får träna på att uttrycka egna tankar och idéer och att söka information på olika sätt. Du får skriva texter och lära dig att använda olika hjälpmedel för stavning och ordförståelse. I kursen ingår att läsa skönlitteratur och att kunna berätta om det du har läst. Du som har ett annat modersmål än svenska ska välja kursen svenska som andraspråk.

Engelska

I ämnet engelska får du träna på att tala, läsa, skriva och förstå engelska i vardagliga situationer. Du får träna på att läsa, förstå och skriva engelska texter. du får även berätta för andra på engelska om det du har läst eller upplevt. Kursen tar också upp stavning, grammatik och hur du kan söka information på engelska genom Internet.

Matematik

I ämnet matematik får du träna på de fyra räknesätten och på att lösa matematiska problem med huvudräkning och miniräknare. Du får träna på att förstå klockan och olika tidsbegrepp. Du får också träna på att förstå pengars värde och att mäta och jämföra längd, vikt, volym och temperatur. Kursen tar också upp ekvationer, geometri, procenträkning, tabeller och diagram.

Samhällskunskap

I ämnet samhällskunskap får du lära dig om demokrati, politik och om mänskliga rättigheter. Du får lära dig hur det svenska samhället fungerar, om lagar och regler och om dina rättigheter och skyldigheter i samhället. Frågor om privatekonomi, arbetsmiljö, arbetsrätt och om arbetsmarknadens villkor ingår också i ämnet.

Historia

I ämnet historia får du lära dig om olika historiska skeenden och hur dessa påverkar vår nutid. Du kommer också att lära dig mer om olika historiska epoker och hur levnadsvillkor för människor har sett ut förr. Du kommer att få träna på att tolka historiska källor och värdera deras trovärdighet.

Geografi

I ämnet geografi får du lära dig om olika världsdelar och att använda karta. Du får lära dig om olika naturresurser och deras betydelse för människor och djur. Du får lära dig om orsaker till fattigdom och ohälsa i olika delar av världen. Frågor om klimatförändringar och vilka konsekvenser de kan få ingår också i ämnet geografi.

Naturkunskap

I ämnet naturkunskap får du lära dig om växter och djur och om sambanden i naturen. Du får lära dig om hållbar utveckling, energianvändning och ekosystem. I ämnet naturkunskap ingår även hur människokroppen fungerar och om sexualitet, relationer och sexuell hälsa.

Människan

I ämnet människan får du lära dig om hur olika kulturer påverkar människors livsvillkor och vardag. Du får lära dig om hur du kan bemöta människor i olika sociala sammanhang och om normer, värderingar och regler. Mänskliga rättigheter, barnkonventionen, socialtjänstlagen och sociala verksamheter är andra delar som ingår i kursen.

Hälsa

I ämnet hälsa får du lära dig om hälsa och ohälsa och om samhällets mål för en god hälsa för hela befolkningen. Du får lära dig om människans livsvillkor och om hur levnadsvanor påverkar hälsan, till exempel kost, fysisk aktivitet och sociala relationer.

Hemkunskap

I ämnet hemkunskap får du lära dig att planera måltider, laga mat efter recept och förstå sambandet mellan mat och hälsa. Du får lära dig att jämföra varor utifrån pris och miljömärkning. Du får även lära dig att beräkna kostnader för boendet, mat och fritid och förstå hur internethandel, lån och abonnemang fungerar. Kursen kan erbjudas både dag- och kvälltid.

Hemkunskapskursen bedrivs i fina, nyrenoverade kökslokaler på Burgårdens Gymnasium.

Digital kompetens

I kursen digital kompetens får du lära dig hur du kan göra bankärenden, deklarera och hur du hanterar inloggningsuppgifter. Du får lära dig om sociala medier och om hur du kan använda dessa på ett säkert sätt. Du får också lära dig om surfplattor, mobiltelefoner och olika metoder för att söka information på Internet. Kursen tar även upp etiska frågor och lagen om upphovsrätt. Kursen kan erbjudas både dag- och kvällstid.

Medieproduktion

I kursen medieproduktion får du lära dig hur du kan skapa olika produktioner tex genom att skriva, filma eller göra utställningar. Du kommer också att prova på att fotografera, filma och göra ljudupptagningar. Kursen kan erbjudas både dag- och kvällstid.

Animation

I kursen animation får du lära dig om olika animationstekniker. Du får även lära dig om filmens berättande och manus. Kursen tar också upp etik, upphovsrätt och hantering av teknisk utrustning för animation. Kursen kan erbjudas både dag- och kvällstid.

Bild

I ämnet bild får du lära dig olika tekniker inom bild och form genom teckning, måleri, collage, foto, skulptur, komposition och färglära. Du får även lära dig att tolka och samtala om bild och form. Ämnet tar också upp hur bilder kan användas på olika sätt och i olika sammanhang. Kursen kan erbjudas både dag- och kvällstid.

Dans

I ämnet dans får du lära dig att dansa själv och med andra och hur du använder dansen som uttrycksmedel. Du får även lära dig om dans i olika delar av världen och träna på olika typer av dans- och rörelseövningar. Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet inom dans är delar som ingår i ämnet. Kurser i dans kan erbjudas både dag- och kvällstid.