Visa studentum.se som: Mobil

Grundkurs i sömnad, Helg

Stockholms Tillskärarakademi
Sammanfattning
Kurser
Stockholm
45 timmar
Deltid
Design

Grundkurs i sömnad, Helg

Den här kursen är för dig som är nybörjare. Du är intresserad av en framtid i modebranschen, men du har inte sytt tidigare. Kanske du skulle vilja gå vår utbildning Mönsterkonstruktion och Design, men känner dig lite osäker och vill prova en enklare kurs först, då är detta den perfekta starten.

Om kursen
I kursen ingår förutom sömnad, enklare mallförändring, måttagning och storleksorientering. Vi går även igenom den absoluta grunden i materiallära, och du får lära dig hur man skiljer de vanligaste materialen och fibrerna åt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

För mer information om Grundkurs i sömnad, Helg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Vi börjar med att lära oss att sy på industrimaskinerna, spola upp tråd och utföra en enkel felsökning. Därefter syr vi olika detaljer, så du får in känslan för sömnaden. Du lär dig hur man tänker vid tillskärning och mönsterutlägg. Det ingår grundläggande kunskap i hur och var man mäter på kroppen för att hitta rätt storlek i måttlistan. Vi går även in på hur man förändrar mönster, och du kommer under kursens gång att sy upp en kjol och en överdel, först i toileväv (oblekt råväv), och om du hinner syr du upp dina plagg i vanligt tyg. Är du supersnabb så finns gott om extrauppgifter för dig att ta itu med. 

Kursmaterial
Allt förbrukningsmaterial som toileväv, mönsterpapper och dylikt ingår, men vi rekommenderar att du köper en egen tygsax, en sprättare och ett måttband. Om du får tid över, och vill sy upp dina plagg i vanligt tyg, så köper du själv material till dem. 

Övrig information
Kursen går ca varannan lördag kl. 09.30 - 16.00, är 45 timmar lång och fördelad på 9 tillfällen. Följande datum är inplanerade; 17 september, 1, 15 och 29 oktober, 12 och 26 november, 10 december samt 14 och 28 januari 2023. Kursen finns även att välja som kvällskurs. Kursen är förberedande till tex Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs, Klädsömnad eller Modedesign - Grundkurs.

Kostnader

8 250 kr

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi tillhör idag en av de främsta i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Tycker du att mode, kläder och...


Läs mer om Stockholms Tillskärarakademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundkurs i sömnad, Helg

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stockholms Tillskärarakademi

Hagagatan 23A, plan 2
113 47 Stockholm

Tel: 010-1576212
Mobil 073-5320844
www.tillskararakademin.com

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundkurs i sömnad, Helg från Stockholms Tillskärarakademi, fyll i följande uppgifter: