Metall – form och smycke

Nyckelviksskolan
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Rikstäckande, Stockholm
Klassrum
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-08-21 - Sverige
Sista ansökan: 2023-05-22

Videoreportage

Metall – form och smycke

Metall – form och smycke

Utbildningen Metall – form och smycke är startpunkten för dig som siktar mot ett yrke inom konsthantverk, konst och formgivning. Du behöver inte ha jobbat i metall tidigare – nyfikenhet på materialet och dess möjligheter att gestalta dina idéer kommer att ta dig långt!

Om utbildningen

Inom huvudämnet metall varvas delkurser där du arbetar brett med olika konstnärliga, tekniska och teoretiska uppgifter. Du kommer under året att jobba med silversmide, smyckekonst, corpus, guldsmide, svetsning och mycket mer. Genom att arbeta med, bearbeta och forma metallen når du en djup förståelse för den praktiska delen av formgivning.

I kombination med det jobbar vi med digitala verktyg såsom 3D-modellering i olika program och med 3D-printing. Ni får lära er printa era digitala objekt för att sedan praktiskt arbeta vidare med dem i metallverkstaden. I teckning och måleri tränar du bland annat ditt seende och färglära och i ämnet skulptur finner du en stabil grund för din tredimensionella förmåga.

Undervisningsschemat är uppbyggt i block där du arbetar i ett och samma ämne eller material flera veckor i sträck. Ditt arbete följer vi sedan upp både med individuella och gemensamma genomgångar. Du kommer att få möjlighet att studera och arbeta med andra som är lika intresserade av dessa ämnen som du är. Tillsammans kommer vi att göra en rad studiebesök på arbetsplatser, gallerier och museer i Stockholm – allt för att öka upptäckarglädjen och ge impulser till nya tankar och idéer.

Utbildningarna på Nyckelviksskolan är på heltid med hög arbetstakt och lärartäthet, vilket betyder att du tillbringar mycket tid på skolan. Samtal, kommunikation, idé och process är viktiga delar i utbildningen liksom lärande i grupp.

Ämnen och material

• Formgivning och gestaltning 10,7 veckor
• Teknik och metod 7,5 veckor
• Avslutningsarbete 2,2 veckor
• Introduktion till digitala verktyg 1,8 veckor
• Presentationsteknik, fotografi och digital bildbehandling 1,4 veckor
• Teckning och måleri I 3,7 veckor
• Teckning och måleri II 3,7 veckor
• Skulptur I 3,7 veckor
• Skulptur II 3,7 veckor
• Individen och gruppen 0,8 veckor
• Orientering i konst- och designteori 0,8 veckor

Under utbildningens gång ingår ett flertal studiebesök på gallerier och i verkstäder.

För mer information om Metall – form och smycke, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Ansökan

Information om att söka till läsåret 2023-2024 finns på skolans webbsida. Ansökan gör du direkt på hemsidan från och med mitten av mars 2023 och den ska vara inne senast måndagen den 22 maj 2023 kl 23.59. Under samma tidsperiod kan du ladda upp dina arbetsprover digitalt.

Nyckelviksskolan

Allting börjar här. Drömmer du om att i framtiden ha ett kreativt yrke och utveckla din förmåga att skapa? Nyckelviksskolan är som ett växthus för framtidens formgivare, designers, arkitekter och konstnärer. Nyckelviksskolan ger ettåriga högskoleförberedande utbildningar inom konst, konsthantverk, design...


Läs mer om Nyckelviksskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Metall – form och smycke

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nyckelviksskolan

Granvägen 1
181 32 Lidingö

Videoreportage

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Metall – form och smycke från Nyckelviksskolan, fyll i följande uppgifter: