Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Konst- och kulturutbildning

Metall – form och smycke

Nyckelviksskolan, i Stockholm (+1 orter)
Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-20
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-20
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Metall – form och smycke

Metall – form och smycke

Utbildningen Metall – form och smycke är startpunkten för dig som siktar mot ett yrke inom konsthantverk, konst och formgivning. Du behöver inte ha jobbat i metall tidigare – nyfikenhet på materialet och dess möjligheter att gestalta dina idéer kommer att ta dig långt!

Om utbildningen

Inom huvudämnet metall varvas delkurser där du arbetar brett med olika konstnärliga, tekniska och teoretiska uppgifter. Du kommer under året att jobba med silversmide, smyckekonst, corpus, guldsmide, svetsning och mycket mer. Genom att arbeta med, bearbeta och forma metallen når du en djup förståelse för den praktiska delen av formgivning.

I kombination med det jobbar vi med digitala verktyg såsom 3D-modellering i olika program och med 3D-printing. Ni får lära er printa era digitala objekt för att sedan praktiskt arbeta vidare med dem i metallverkstaden. I teckning och måleri tränar du bland annat ditt seende och färglära och i ämnet skulptur finner du en stabil grund för din tredimensionella förmåga.

Undervisningsschemat är uppbyggt i block där du arbetar i ett och samma ämne eller material flera veckor i sträck. Ditt arbete följer vi sedan upp både med individuella och gemensamma genomgångar. Du kommer att få möjlighet att studera och arbeta med andra som är lika intresserade av dessa ämnen som du är. Tillsammans kommer vi att göra en rad studiebesök på arbetsplatser, gallerier och museer i Stockholm – allt för att öka upptäckarglädjen och ge impulser till nya tankar och idéer.

Ämnen och material

• Formgivning och gestaltning 10,7 veckor
• Teknik och metod 7,5 veckor
• Avslutningsarbete 2,2 veckor
• Introduktion till digitala verktyg 1,8 veckor
• Presentationsteknik, fotografi och digital bildbehandling 1,4 veckor
• Teckning och måleri I 3,7 veckor
• Teckning och måleri II 3,7 veckor
• Skulptur I 3,7 veckor
• Skulptur II 3,7 veckor
• Individen och gruppen 0,8 veckor
• Orientering i konst- och designteori 0,8 veckor

Under utbildningens gång ingår ett flertal studiebesök på gallerier och i verkstäder.

För mer information om Metall – form och smycke, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Sverige
  • Svenska
  • Sista ansökan: 2024-05-20

Så ansöker du

Behörighet

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Ansökan

Information om att söka till läsåret 2024-2025 finns på skolans webbsida. Ansökan gör du direkt på hemsidan från och med mitten av mars 2024 och den ska vara inne senast måndagen den 20 maj 2024 kl 23.59. Under samma tidsperiod kan du ladda upp dina arbetsprover digitalt.

Kostnader

Studieavgiften för läsåret 2023-24 är 18 000 kronor per termin, alltså 36 000 kronor för hela läsåret. I summan ingår bland annat materialet som du arbetar med på utbildningen. Avgiften betalas terminsvis. Nyckelviksskolans styrelse tar beslut om studieavgiften för läsåret 2024-25 under våren 2024.

Du som söker fullt studielån hos CSN får även ansöka om merkostnadslån till undervisningsavgiften om det behövs. Merkostnadslån beviljas endast för den del av studieavgiften som inte avser undervisningsmaterial. Du kan under 2023-24 beviljas högst 14 000 kr per termin.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Metall – form och smycke

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Videoreportage

Nyckelviksskolan
Granvägen 1
181 32 Lidingö

Allting börjar här. Nyckelviksskolan är som ett växthus för framtidens formgivare, designers, arkitekter och konstnärer. Så har det varit i nästan 70 år. Nyckelviksskolan ger ettåriga högskoleförberedande utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design samt ett tvåårig program i Konst-...

Läs mer om Nyckelviksskolan och visa alla utbildningar.

Highlights