Yrkesutbildning

Näringsterapeut

Nordiskt Näringscenter, i Stockholm (+1 orter)
Längd
runt 2-5 år
Pris
75 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
runt 2-5 år
Pris
75 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Börja när du vill

  • Distans med träffar
  • Stockholm

Om utbildningen

Näringsterapeut

En flexibel utbildning för dig som vill arbeta med kostrådgivning och med närings­terapi. Löpande antagning innebär att du kan börja när du vill! Utbildningen går till stora delar att läsa på distans.

Studietid

Om du arbetar heltid klarar du utbildningen på omkring två år. Har du gott om tid kan du läsa snabbare. Du har upp till fem år på dig att klara av hela utbildningen.

Vad är en näringsterapeut?

En Näringsterapeut har studerat näringsfysiologi, klinisk nut­ri­tion, hälsosam matlagning och andra livsstilsfaktorer. Inom klinisk nutrition använder man individuella rekommendationer angående kosthållning och individuellt anpassade tillskott av vitaminer, mineraler, enzy­mer, probiotika och andra kosttillskott för att förbättra hälsan och höja livs­kvaliteten.

Näringsterapeuten vill främja sina klienters hälsa genom att rekommendera kost och näringsämnen som kan för­bättra bio­kemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner. En näringsterapeut kan ta fram ett behand­lings­program för att fylla på näringsdepåer och optimera varje persons genetiska potential.

En näringsterapeut behärskar flera effektiva analysmetoder som kan användas på den egna mottagningen, till exempel blodanalyser, artärstelhetsmätning (arteriografi) och frek­vensanalys. Dessutom kan näringsterapeuten tolka laboratorietester och omsätta resultaten i en praktisk behandlingsplan. Den viktigaste delen av analysen består i att näringsterapeuten ställer en lång rad frågor om klientens liv och hälsa.

För mer information om Näringsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Flexibel utbildning

Efter de första kurserna som är obligatoriska har du ett stort antal kurser och föredrag att välja mellan. Dessa byts kompletteras och byts ut efter hand. På det viset kan du rikta in utbildningen på det som är mest intressant för dig.

Har du läst motsvarande kurser hos någon annan arrangör kan dessa tillgodo­räknas. Minst 70% av utbildningen ska ha gjorts hos oss för att vi ska utfärda diplom. Kontakta oss för validering av kursintyg från andra arrangörer.

Varje kurs ger olika många poäng, du behöver totalt 680 poäng för att bli diplomerad.

På distans och i klassrummet

De flesta kurser går att läsa på distans. En hel del är redan inspelat, vilket innebär att man kan börja utbildningen när man vill. De inspelade kurserna består av videofilmer som man tar del av via vår kursportal och tryckta kompendier.

På några av kurserna behöver man vara närvarande eftersom de innehåller praktiska mo­ment. Dessa kurser hålls på helger i Bagarmossen (ca 20 minuter med tunnel­bana från Stockholm Central). Det finns parkeringsplatser i närheten, dessa är gratis på helgerna.

Ansökan och behörighet

Vi har inga formella förkunskapskrav, det viktigaste är att man har ett stort intresse för hälsofrågor.

All undervisning och obligatorisk kurslitteratur är på svenska. Hänvisningar till forskningsstudier som är på engelska förekommer.

Det är en fördel om du som näringsterapeut kompletterar med grundmedicinsk utbildning (basmedicin). De flesta väljer att studera grundmedi­cin efter utbildningen till näringsterapeut. En grundmedicinsk utbildning brukar krävas för medlemskap i något av yrkes­förbunden. 

Examen & Intyg

Efter godkända skrivningar och klientfall erhålller du diplom som Näringsterapeut.

Kostnader

Hela utbildningen kostar omkring 75 000 kr inkl moms. Summan kan bli högre eller lägre beroende på vilka valbara kurser du väljer.

Anmälningsavgift: 2 000 kr.

Obligatoriska kurser: Du kan välja mellan att betala alla de obligatoriska kurserna på en gång eller kurs för kurs. Betalar du alla på en gång får du 10% rabatt, tillsammans med anmälningsavgiften blir det 36 200 kr. Du har då också 10% rabatt på de valbara kurserna. Läs mer på Nordiskt Näringscenters hemsida. 

Valbara kurser: Du betalar kurserna i den takt du går dem. 

Anmälan är bindande. Beställda och fakturerade kurser återbetalas inte. Däremot har du möjlighet att avbryta studierna, då behöver du inte betala för de kurser som inte har beställts och fakturerats ännu.

Kursmaterial: Mindre kostnader för kursmaterial tillkommer, cirka 3 000 kr för hela utbildningen.

Du har totalt fem år på dig att göra klart hela utbildningen, det innebär att du har möjlighet till studieuppehåll.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Näringsterapeut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Nordiskt Näringscenter
Lagaplan 1
128 04 Bagarmossen

Nordiskt Näringscenter

Nordiskt Näringscenter är Sveriges ledande arrangör av kurser inom kost, näring och hälsa. I över 40 år har de anordnat kurser inom området. Idag erbjuder de kurser främst på distans, men ä'ven vissa kurser på plats. Bland Nordiskt Näringscenters utbud...

Läs mer om Nordiskt Näringscenter och visa alla utbildningar.

Highlights