YH-utbildning

Mjukvaruutvecklare inriktning AI

NBI - Handelsakademin, i Malmö (+1 orter)
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 (+2 starter)
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 (+2 starter)
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Mjukvaruutvecklare inriktning AI

Vill du vara med och skapa framtidens system och applikationer med AI? Då är yrkesrollen som mjukvaruutvecklare och utbildningen Mjukvaruutvecklare med AI-inriktning rätt för dig. Som mjukvaruutvecklare skapar och skriver du program som skall utföra specifika uppgifter. Efter utbildningen kan du jobba som mjukvaruutvecklare och med AI-applikationer.

En mjukvaruutvecklare skapar och skriver programkod för att instruera datorer och andra digitala enheter att utföra specifika uppgifter. En programmerare måste vara bekant med olika programmeringsspråk, såsom Python, C++, JavaScript, och andra, beroende på det specifika användningsområdet.

I rollen arbetar du även med att genomföra tester för att säkerställa att koden fungerar korrekt och uppfyller kraven. Ytterligare en arbetsuppgift är att skriva och underhålla dokumentation för kod och system för att underlätta för andra att förstå och underhålla koden.  Mjukvaruutvecklare arbetar ofta i team och måste kunna samarbeta med andra utvecklare, designers, och andra intressenter för att säkerställa att projektet når sina mål.

En skicklig mjukvaruutvecklare sträcker sig bortom att bara skriva kod. Med en inriktning på objektorienterad programmering och AI blir du mer än bara en tekniker. Genom att strukturera din kod som ”objekt” – enheter som innehåller både data och funktioner – skapar du inte bara program, utan innovativa lösningar.

Yrkesroller efter utbildningen

  • C# -utvecklare
  • Python-utvecklare
  • Programmerare


Dina möjligheter till jobb

Mjukvaruutvecklare med AI-kompetens spelar en nyckelroll i den tekniska utvecklingen, där kreativ problemlösning och passion för innovation är grundläggande för att forma framtidens värld. Globalt sett är Kina och USA föregångare inom AI-utveckling men i Sverige gör företag och organisationer betydande investeringar i digitalisering och användning av AI. Vi har också antagit en AI-agenda med målet att koordinera och stärka kompetenserna för att göra AI till en central faktor i övergången mot ett hållbart samhälle.

Utbildningen Mjukvaruutvecklare med AI-inriktning är utvecklad i nära samarbete med ledande företag och experter inom branschen för att matcha specifika behov av kompetens inom programutveckling och artificiell intelligens. Den fokuserar primärt på objektorienterad programmering och under utbildningen kommer du att få insikter i flera relevanta programmeringsspråk.

Läs mer om branschens behov av arbetskraft på nbi-handelsakademin.se.

Värdefull praktik på företag (LiA)

Genom din praktikperiod ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Läs mer om praktikperioderna för respektive ort på nbi-handelsakademin.se

För mer information om Mjukvaruutvecklare inriktning AI, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

19 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Malmö

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Halmstad

Så ansöker du

Behörighet

Gymnasieexamen samt

  • lägst betyg E i Matematik 2/B,
  • Programmering 1/A eller motsvarande kunskaper

Saknar du behörighet?

Programmering 1:

Om du saknar betyg i Programmering 1 finns det två alternativ tillgängliga för dig. Du kan antingen genomföra ett online-behörighetstest eller delta i en behörighetsförberedande onlinekurs. Kursen sträcker sig över fyra veckor, där du självständigt arbetar med förinspelade lektioner och övningar. Avslutningsvis genomförs en tentamen. Både testet och kursen är kostnadsfria, och kursen är även berättigad till CSN-stöd.

När du skickar in din ansökan kommer du att få återkoppling från oss och ytterligare information om hur du kan anmäla dig till antingen testet eller kursen via YH-antagning.

Läs mer om hur du kan bli behörig på nbi-handelsakademin.se

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se

Utbildningens form

Utbildning på NBI/Handelsakademin

Med målsättningen att du som studerande ska vara väl rustad för kommande arbetsliv och uppleva din studietid som intressant, rolig och inspirerande, arbetar vi utifrån en gemensam pedagogisk plattform och format. Lärandet sker såväl på skolan som online och genom praktik (LIA). Detta är en schemalagd heltidsutbildning med undervisning 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen, 400 YH-poäng

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Mjukvaruutvecklare inriktning AI

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
NBI - Handelsakademin
Redegatan 1H
426 77 Västra Frölunda

NBI/Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor. Vi har utbildat flera tusen studerande inom YH/KY sedan starten 1996. Vårt starka nätverk inom näringslivet och lång erfarenhet av vuxenutbildning har gett oss de rätta verktygen för att våra studerande skall...

Läs mer om NBI - Handelsakademin och visa alla utbildningar.

Highlights