Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i International Development and Management

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

LUMID är en tvåårig tvärvetenskaplig utbildning som är inriktad på internationell utveckling och management.

LUMID är ett tvåårigt tvärvetenskapligt program med fokus på internationell utveckling och management. Som ett erkännande av komplexiteten i utvecklingsfrågor välkomnar programmet föreläsare och studenter från olika discipliner (inklusive samhällsvetenskap, teknik, naturvetenskap, medicin och humaniora).

Programmet erbjuder studenterna en unik kombination av teoretisk kunskap, tillämpade forskningsmetoder, samt ledningsverktyg och managementsfärdigheter som är kopplade till många olika aktuella utvecklingsområden och utmaningar. Dessa olika aspekter av internationell utvecklingsforskning och praktik integreras genom programkurser, praktik, fältarbetesforskning och kompletterande studentinitiativ och alumni nätverket, vilket ger LUMID en fördel gentemot andra masterprogram inom samma område.

LUMID är medlem i Global Association for Master's in Development Practice (MDP), ett ledande nätverk av masterutbildningar inom utvecklingsarbete, och är således en partner till flera uppskattade högre utbildningsinstitutioner över hela världen.

LUMID är ett av de populäraste masterprogrammen i Sverige med ca 1000 sökande varje år från hela världen till de 40 platser som finns på utbildningen. På grund av den hårda konkurrensen tillämpar vi en ytterst noggrann urvalsprocess där de främsta kriterierna är:

  • Akademiska betyg
  • Relevant yrkesverksamhet i CV
  • Avsiktsförklaring (Statement of Purpose)

 

http://www.lumid.lu.se

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs en kandidatexamen motsvarande minst 180 högskolepoäng.  Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.  

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights