Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i strategisk kommunikation och digitala medier

Lunds universitet, i Helsingborg
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Helsingborg

Om utbildningen

Vill du arbeta som strateg i det digitala landskapet? Är du intresserad av att leda och designa digitala produktioner? Vill du lära dig mer om påverkan i det digitala landskapet? En examen i strategisk kommunikation och digitala medier ger dig möjlighet att sätta din egen prägel på kommunikationsyrket i digitala miljöer! 

Digitala medier förändrar villkoren för organisationers kommunikation och interaktion med det omgivande samhället. Konsumenter, medborgare och medarbetare ställer idag nya krav på kommunikationen i och kring organisationer och hänsyn behöver tas till såväl sociala som kommunikationsteknologiska aspekter.

Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation och digitala medier erbjuder en flervetenskaplig utbildning med målet att du ska bli expert på digital kommunikation.

Utbildningen

Programmet ger dig grundläggande kommunikationsteorier och specifika teoribildningar kopplat till olika aspekter av kommunikationsstrategi såsom varumärke, PR, ledarskap, och krishantering, men tränas också i strategiska och tillämpade aspekter av digitala medier, till exempel webbdesign, visuell kommunikation och digital projektledning. Du lär dig att hantera digitala kampanjer, webbpublicering, utvärdera organisationers närvaro på digitala plattformar, samt planera och koordinera digitala projekt. Under programmets femte termin har du möjlighet att profilera din utbildning genom en praktikperiod eller utlandsstudier. Hos oss möter du lärare med olika ämnesbakgrunder. Delar av utbildningen ges på engelska. 

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta både strategiskt och operativt med organisationers kommunikation. Som exempelvis:

  • digital kommunikationsstrateg
  • konsult eller projektledning inom digitala kommunikationsprojekt
  • ansvarig för extern och intern kommunikationsplanering
  • webbstrateg
  • webbredaktör för sociala medier och andra digitala plattformar

Utbildningen förbereder också för fortsatta studier på avancerad nivå.

 

https://www.isk.lu.se/utbildning/kandidatprogram/kandidatprogrammet-i-strategisk-kommunikation-och-digitala-medier

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights