Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i Human Resources

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Det treåriga programmet i Human Resources förbereder dig för självständigt arbete inom Human Resources i företag, förvaltningar och organisationer och ger dig behörighet till studier på avancerad nivå.

Kandidatprogrammet i Human Resources (HR-programmet) ger dig kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som behövs för att självständigt, kritiskt och strategiskt arbeta inom området för Human Resources (HR-området). Du får också förmåga att hantera en föränderlig arbetsmarknad inom HR-området och lär dig hur du arbetar med utveckling och förändring inom området.

Välj mellan tre huvudområden

HR-programmet ger dig möjlighet till fördjupning inom ett av huvudområdena sociologi (via kursen: Organisation, ledning och lärande), psykologi eller handelsrätt (arbetsrätt) samtidigt som bredden i utbildningen tillgodoses genom valfria kurser. Inom ramen för de senare finns möjligheter till praktik.

Programmet leder fram till en kandidatexamen i Human Resources med huvudområde sociologi, psykologi eller handelsrätt (arbetsrätt).

Sociologi

Inom sociologi studerar och analyser du sociala relationer och processer, alltifrån människors möten till samhällsförändringar och globala frågor med särskilt fokus på organisation, ledning och lärande.

Psykologi

Inom psykologi studerar du hur människor upplever saker och ting och hur de tänker, reagerar och interagerar i olika sammanhang.

Handelsrätt

Du lär dig om arbetsrätt inom såväl privat som offentlig sektor och tränar dig i att nå förhandlingslösningar och i att träffa kollektivavtal.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights