Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Möbeltapetsering - Malmstens, kandidatprogram

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Möbeltapetsering handlar om att bevara, förbättra och utveckla möbler utifrån praktiska och estetiska aspekter. Utbildningen vänder sig både till dig som har grundläggande kunskaper och dig med lång erfarenhet av möbeltapetsering. Under första året fokuserar du på grunderna i möbeltapetsering med inslag av bland annat digitala verktyg, materiallära och stilhistoria. Andra året kan du inrikta dig mot hantverks­- och materialförståelse, formgivning och konstnärlig gestaltning, eller produktutveckling för industriell tillverkning. Praktikperioden ger dig insyn i branschen, i Sverige eller utomlands. Många utexaminerade studenter startar egen verksamhet. Inom industrin finns också ett stort behov av utbildade tapetserare för att möta kraven på designade och hållbara kvalitetsmöbler.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet Dokumenterad konstnärlig och teknisk förmåga Antagning genom alternativt urval. Ansökningsinformation med instruk­tioner om uppgifter för portfolio/arbetsprover finns längre ner på programmets sida.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Linköpings universitet
581 83 Linköping

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...

Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Highlights