Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Möbeldesign - Malmstens, kandidatprogram

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

En möbeldesigner arbetar ofta i projektform. Genom förståelse för material, konstruktion och metod utvecklar du ditt formspråk och arbetssätt med designprocessen. Vi lägger stor vikt vid trä och textil, men kunskaper om andra material är självklart lika viktiga. Utbildningen präglas av ett hållbarhetsperspektiv. Första året har fokus på grundläggande designmetodik, verktyg för idégenerering och kreativa workshops. Du arbetar med digitala verktyg, materiallära, stilhistoria och visuell kommunikation. Det andra året fördjupar du dina kunskaper i bland annat bildredigering, 3D-CAD och produktutveckling. Sista året innehåller bland annat en praktikperiod och examensarbetet. Som möbeldesigner arbetar du främst med formgivning och designprocesser mot tillverkningsindustrin.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet Dokumenterad konstnärlig och teknisk förmåga Antagning genom alternativt urval. Ansökningsinformation med instruk­tioner om uppgifter för portfolio/arbetsprover finns längre ner på programmets sida.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Linköpings universitet
581 83 Linköping

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets...

Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Highlights