YH-utbildning

Behandlingspedagog - neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Behandlingspedagog - neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Behandlingspedagog neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Som behandlingspedagog arbetar du med vård och behandling av människor. Du har en central roll i behandlingsarbetet och arbetar nära människor och måste snabbt kunna sätta dig in i olika problem och situationer med varierande behov.

Behandlingspedagog neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en yrkeshögskoleutbildning som har tagits fram av branschen i samarbete med Jönköping University. Med rätt kunskap och förhållningssätt kan du hjälpa människor att utvecklas, se till deras resurser och ge dem möjligheter att växa som individer. För att du ska lyckas krävs en gedigen utbildningsbakgrund och kompetens om hur du bemöter människor utifrån ett professionellt sätt. Yrket kan vara både krävande och påfrestande samtidigt som det är meningsfull och utvecklande.

Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper om neuropsykiatri, pedagogiskt förhållningssätt, bemötande och kommunikation, behandlingsmetoder och förhållningssätt, etnicitet och integration samt aktuell lagstiftning inom området.

Utbildningen motsvarar 400 YHP.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. En stor del av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på en eller flera arbetsplatser. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar.

Framtida jobb

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta inom HVB-hem, statliga institutioner, i kommunal öppenverksamhet eller fältverksamhet, inom kriminalvården, kvinnojourer, hem för personer med trauma samt andra verksamheter inom psykiatrin.

För mer information om Behandlingspedagog - neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 med lägst betyget E/3/G eller motsvarande kunskaper.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen Behandlingspedagog Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Kursinnehåll

Kurser

År 1

 • Introduktionskurs, behandlingspedagog 20 Yhp
 • LIA I - Lärande i arbete 5 Yhp
 • Utvecklingspsykologi, standard 20 Yhp
 • NPF, grundkurs 25 Yhp
 • Kommunikation, förhållningssätt och samtalsmodeller 30 Yhp
 • LIA II - Lärande i arbete 60 Yhp
 • Grupprocesser, inriktning behandlingspedagog 20 Yhp
 • Etnicitet, integration, mångfald 20 Yhp

År 2

 • Socialrätt och dokumentation, 15 Yhp
 • Socialt arbete och behandlingsmetoder, 35 Yhp
 • NPF, fördjupning med inriktning behandlingspedagog, 50 Yhp
 • Examensarbete, 25 Yhp
 • Välfärdsteknik och digitalisering med inriktning behandlingspedagog, 20 Yhp
 • LIA III - Lärande i arbete, 55 Yhp

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Behandlingspedagog - neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Jönköping University - YH-utbildningar
Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

YH-program Jönköping University

Vill du utvecklas i ditt jobb? Eller starta en helt ny karriär? Då är en yrkeshögskoleutbildning rätt val! En Yh-utbildning är framtagen och bedrivs i nära samarbete med arbetslivet. Den ger rätt kompetens för att bli framgångsrik i det yrke...

Läs mer om Jönköping University - YH-utbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights