Visa studentum.se som: Mobil

Behandlingspedagog - yrkeshögskoleutbildning

Eslövs Folkhögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Eslöv
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst - Eslöv

Behandlingspedagog - yrkeshögskoleutbildning

Vill du vägleda människor som behöver en förändring?

Genom vår utbildning till behandlingspedagog blir du rustad för att stötta och vägleda andra till ett bättre liv. Under två år får du en bred teoretisk och praktisk bas för olika former av socialt arbete. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Utbildningen innefattar undervisning på plats samt LIA (Lärande i Arbete). Under utbildningen får du kunskap och erfarenhet kring behandlingsarbete såsom relationsskapande och bemötande samt olika behandlingsmetoder såsom KBT och återfallsprevention. Som färdig behandlingspedagog kan du bland annat arbeta inom socialtjänst, missbruksvården och psykiatrin, på HVB-hem, som boendestödjare och som behandlingspedagog på skolor för ungdomar med särskilda behov.

Exempel på kursinnehåll:

 • psykologi
 • substansbruk och beroendeproblematik
 • migration och integration
 • utrednings- och behandlingsmetodik
 • juridik
 • friskvård och hälsa
 • LIA (Lärande i arbete)

Eslövs folkhögskolas behandlingspedagogutbildning har ett etablerat kontaktnät ute i arbetslivet som vi samverkar med och som är med att kvalitetssäkra utbildningen. I utbildningens ledningsgrupp finns representanter från bland annatStatens Institutionsstyrelse i Hässleholm, Fogdaröd - vård, omsorg och utbildning,VoB Syd och Nämndemansgården.

 

För mer information om Behandlingspedagog - yrkeshögskoleutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbetsmarknad

Som utbildad behandlingspedagog kan du arbeta inom många olika områden och med olika yrkestitlar. Gemensamt för de olika rollerna är stöttande arbete i dagliga aktiviteter. Du kan till exempel arbeta på behandlingshem av olika slag med vård för personer med beroendeproblematik. Behandlingspedagoger arbetar även med ungdomar med sociala problem som har behov av stöd. Andra arbetsplatser där du kan arbeta som behandlingspedagog är skolor och boenden som riktar sig till barn och ungdomar med psykiska funktionsvariationer, verksamheter för hemlösa och verksamheter för ensamkommande barn och ungdomar samt transitboende.

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen krävs grundläggande behörighet till yrkeshögskola, vilket betyder att du behöver uppfylla något av följande kriterier:

 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning eller behörighet från studier vid allmän linje på folkhögskola.
 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
 4. Reell kompetens, dvs att du genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen


Ansökan sker digitalt via vår hemsida.

Lärande i arbete (LIA)

Lärande i arbete är en av de viktigaste kursavsnitten på en Yrkeshögskoleutbildning. Behandlingspedagogsutbildningens LIA innefattar 100 poäng, vilket innebär att du som studerande är ute på praktik under 20 veckor.

Syftet med LIA är att du som studerande ska få lära dig i en verklig miljö. Ute på en arbetsplats får du möjlighet att vidareutveckla de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att du ska kunna arbeta som behandlingspedagog.

Inför dina LIA-perioder kommer LIA-platsen att kräva utdrag från polisens belastning- och misstankeregister.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad.

Eslövs Folkhögskola

Genom att läsa på en folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis....


Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Behandlingspedagog - yrkeshögskoleutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Eslövs Folkhögskola

Eslövs Folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Behandlingspedagog - yrkeshögskoleutbildning från Eslövs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: