Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Cirkulär Affärsutveckling

IHM Business School
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
24 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: mars 2023 - Distans
Sista ansökan: Ansökan öppnar 4 januari

Om utbildningen

Hållbarhetsomställningen sker på alla nivåer i samhället. Vår växande medvetenhet om de globala utmaningar vi står inför gör att företag vill ställa om och framtidssäkrar sina verksamheter. Dessvärre saknar många organisationer och bolag de verktyg och arbetssätt som krävs för att omsätta ord till handling. Svenskt Näringsliv rapporterade 2021 att svenska företag bromsas i arbetet med att ställa om till hållbara affärsmodeller och cirkulär produktion, trots att viljan och ambitionen är stor. Den främsta orsaken uppges vara brist på kompetens.

Utbildningen Cirkulär affärsutveckling bygger på den behovsbild som IHMs näringslivspartners uttryckt. Djupare och bredare kunskap om- och analys av hållbarhetsmålen samt kopplingen till näringslivets
ansvar efterfrågas, liksom praktisk kompetens och metodik att integrera de globala målen i organisationsprocesserna utifrån företagens befintliga verksamhetsmål.

För mer information om Cirkulär Affärsutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Cirkulär ekonomi och hållbar utveckling, 20 YH-poäng

Cirkulära affärsmodeller och strategier, 20 YH-poäng

Leda och motivera en cirkulär omställning, 20 YH-poäng

Så ansöker du

ÄR DU BEHÖRIG?

För att ansöka krävs det att du har:

  • Grundläggande behörighet– slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng eller motsvarande.
  • Minst 1,5 års yrkeserfarenhetpå heltid (deltid omräknas till heltid) inom projektledning, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och/eller affärsrådgivning.

Examen & Intyg

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta strategiskt och operativt med att driva affärsutvecklingsarbetet mot mer cirkulära och hållbara affärsmodeller. Du lär dig behärska verktyg, exempelvis Cirkulär Business Model Canvas (CBMC), göra väsentlighetsanalys för hållbarhetsarbetet, producera och presentera Business Case för ledningen samt utveckla processer för omställning och förändringsarbete som tar företaget vidare mer cirkulära affärsmodeller och strategier.

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall bedömas som komplett:

  • Gymnasiebetyg
  • Beskrivning av din yrkeserfarenhet - fyll i och bifoga: 
    Bilaga Yrkeserfarenhet -kommer inför att ansökan öppnar

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Kostnad för litteratur tillkommer.

Fortsatta studier

HUR FUNKAR DET ATT LÄSA PÅ DISTANS?

  • Undervisningen startar med att du går igenom inspelat material från lärare ​
  • Du får instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter som ska lösas antingen individuellt eller i grupp ​
  • Du träffar övriga kursdeltagare i ett live-forum för att dyka djupare i vissa utvalda ämnen och diskutera de mest aktuella frågorna. Dessa spelas in och går att titta på i efterhand.

IHM Business School

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet.

Världen förändrar, följer du med? IHM ger dig förmågan att förändra och förändras med kompetensen som framtidens arbetsmarknad kräver. Hos oss får entreprenörer och intraprenörer omge sig med likasinnade och sporra varandra till vassare idéer. Med aktuell och relevant kunskap...


Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cirkulär Affärsutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

IHM Business School

Fabriksgatan 25
41250 Göteborg


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Cirkulär Affärsutveckling från IHM Business School, fyll i följande uppgifter: