Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Audiovisuell produktion - kandidatprogram

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Audiovisuell produktion - kandidatprogram

Högskolan Dalarna

De tekniska framstegen är en utgångspunkt för programmet. Behärskning av både tekniken och det kreativa skapandet leder till att produktionerna blir konstnärligt bättre och kommunikationsmässigt effektivare. Undervisningen lägger därför stor vikt vid det egna skapandet, i både fritt valda produktioner och sådana som görs på beställning. Den kommunikativa förmågan är viktig för produktioner av alla slag och du tränas i studierna både teoretiskt och praktiskt. Som student möter du olika tillämpningsområden, till exempel:

  • web-produktioner
  • musikvideos
  • audiovisuella installationer
  • audiovisuell performance

Kontakt med arbetslivet

Under programmets tredje år kommer du att skriva ett vetenskapligt examensarbete, självständigt genomföra ett större produktionsprojekt samt vara ute på en 10-veckors arbetsplatsförlagd praktikperiod. Praktiken är mycket viktig för dig som student, där får du möjlighet att utveckla och praktisera det du brinner för inom ämnet. Samtidigt tränar du din förmåga att självständigt skapa dig branscherfarenhet och ett kontaktnät hos framtida möjliga arbetsgivare.

Studera utomlands

Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2-12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.

För mer information om Audiovisuell produktion - kandidatprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Falun

Efter studierna

Programmet förbereder dig för att kunna arbeta professionellt med både konstnärliga och kommersiella produktioner inom audiovisuell produktion. Med förmåga att kunna skapa både ljud, musik och rörliga bilder blir arbetsmarknaden bredare än för den som bara behärskar den ena delen. Efter avslutad utbildning återfinns våra studenter inom vitt skilda yrkesområden som exempelvis audiovisuella konstnärer, videoscenografer, filmklippare eller producenter inom konsert och event.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Det finns ett växande behov i samhället efter just den typ av kompetens våra studenter besitter, en kombination av kunskaper inom både ljud och bild och samspelet däremellan. Audiovisuell produktion är en växande bransch där det är vanligt med eget företagande. Utbildningen förbereder för detta bland annat genom kurser i projekthantering och entreprenörskap.

Examen

Filosofie kandidatexamen, huvudområde: Ljud- och musikproduktion.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Audiovisuell produktion - kandidatprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights