Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Audiovisuell produktion för scen och event – kandidatprogram

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Audiovisuell produktion för scen och event – kandidatprogram

Högskolan Dalarna

Siktar du på en kreativ karriär där du får skapa med både ljud, musik och rörlig bild? Med inriktning mot livescen och event får du här färdigheter i de tekniska och konstnärliga aspekter som krävs för content creation i form av motion graphics, musikvideo samt ljud- och projektionskonst.


Programmet fokuserar på ditt eget skapande och är mångdisciplinärt och experimenterande. Här får du möjlighet att undersöka och utveckla kunskaper kring hur ljud och bild samspelar på bästa sätt.

Som student på utbildningen har du tillgång till vårt Audiovisuella Labb som fungerar som ateljé med tillgång till datorer med programvaror för ljudinspelning, filmredigering och realtidsrendering av video, modulärsyntar, DJ-decks, projektorer och streaming-studio. Då utbildningen bedrivs i en unik miljö tillsammans med andra utbildningar inom musik- och filmproduktion finns även tillgång till skolans ljudstudio, TV-studio, tramp-studio och bokningsbar utrustning för ljud- och filmproduktion.

Utbildningens innehåll

Undervisningen lägger stor vikt vid det egna skapandet, i både fritt valda produktioner och sådana som görs på beställning. Du tränas i studierna både estetiskt, tekniskt, teoretiskt och praktiskt. Under första året får du grunderna inom bild- och ljudbearbetning samt musikteori, ljudsyntes och akademiskt skrivande. Därefter arbetar vi med audiovisuella installationer och performance. Under resten av utbildningen implementeras bland annat projekthantering, entreprenörskap och designprocesser. Möjlighet att specialisera sig erbjuds under år tre där tyngden ligger på konceptutveckling, eget projektarbete och vetenskaplig uppsats.

För mer information om Audiovisuell produktion för scen och event – kandidatprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Programmet förbereder dig för att kunna arbeta professionellt med både konstnärliga och kommersiella produktioner inom audiovisuell produktion. Efter avslutad utbildning återfinns våra studenter inom vitt skilda yrkesområden som exempelvis:

Behörighet

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Falun

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Audiovisuell produktion för scen och event – kandidatprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights