Visa studentum.se som: Mobil

Turism, rekreation och service [EGY]

Grimslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Grimslöv
Längd: 1,5 år
Studiestöd: Ja
Språk: Svenska
Startdatum: Augusti 2017 - Grimslöv
Sista ansökan: Välkommen att söka till läsåret 2017-2018!

Turism, rekreation och service [EGY]

Bli reseledare eller jobba i servicebranschen!

Arbeta inom turism- eller servicebranschen

Vill du arbeta med turism och resor i Sverige eller utomlands? Är du nyfiken, utåtriktad, flexibel och tycker om att arbeta med människor? Har du dessutom ett genuint intresse för service och upplevelser? Då är utbildningen turism, rekreation och service något för dig!

Inom turist- och resenäringen finns en mångfald av stimulerande yrken. Du kan välja att arbeta på resebyrå, hotell eller flygplats. Du kan arbeta som reseledare, äventyrsguide eller kryssningsvärd eller varför inte arrangera mässor och konferenser?

Målet med utbildningen Turism, rekreation och service hos Grimslövs folkhögskola är att öppna dörren till denna variationsrika och omväxlande bransch samt att hjälpa dig att hitta ett arbete efter avslutad utbildning. Grimslövs folkhögskola vet av egen erfaremhet att studenter som gått utbildningen har haft lätt att hitta intressanta arbeten.

Kunskaper inom turism- och resenäringen

Under tre innehållsrika och intensiva terminer ger utbildningen turism, rekreation och service dig goda kunskaper om turist- och resenäringens olika verksamhetsområden. Kursinnehållet är framtaget i samarbete med turist- och resebranschen för att på bästa sätt förbereda dig inför en yrkesroll. Representanter från branschen deltar också i utbildningen som gästföreläsare samt medverkar i flera av skolans specialkurser. Ett exempel är skolan reseledarkurs utomlands som anordnas i samarbete med Fritidsresor.

Med utbildningen Turism, rekreation och service i bagaget får du en bred kompetens inom områdena Turism, rekreation och service. Skolan har ett gott rykte bland företagen inom turism- och resebranschen. Under utbildningen har du dessutom fått möjlighet att utveckla dig själv och haft otroligt roligt på köpet.

För mer information om Turism, rekreation och service [EGY], vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav är 3 år gymnasium eller motsvarande.

Till utbildningen Turism, rekreation och service [EGY] antas varje år 20 studerande. Man brukar ha ungefär 100 sökande till dessa platser varför man gör ett första urval där skolan inbjuder cirka 50 sökande till en informationsträff. Träffen innehåller en presentation av skolan och kursen, rundvandring, möte med lärare och årets elever samt givetvis en intervju med de sökande.

När du söker till Turism, rekreation och service [EGY] vill skolan att du skickar med ett personligt brev och motiverar varför du vill studera denna utbildning. Naturligtvis hoppas skolan att du kommer på informationsträffen. Grimslövs Folkhögskola tror att det kan vara både trevligt och nyttigt för dig att besöka skolan för att kunna bedöma om denna utbildning passar just dig.

För mer info, lämna en intresseanmälan!

Praktik

Utbildningen innehåller hela 18 veckors arbetsplatsförlagd utbildning med praktik. Skolan har ett stort kontaktnät inom branschen och hjälper dig att finna en praktikplats i Sverige eller utomlands, inom valfritt intresseområde. Två veckor ligger under den andra terminen och sexton veckor under den tredje. Den tredje terminen genomförs i form av distansundervisning med kursträffar och är yrkesförberedande. Därefter är valet ditt – om du vill arbeta i Sverige eller utomlands.

Kursinnehåll

Turism och resorHuvudämnet i utbildningen är Turist- och resekunskap. Ämnet innehåller undervisning i allt från Turist- och resenäringen i Sverige och utomlands, till kundservice, säljteknik och marknadsföring.

En förutsättning för att du ska lyckas inom branschen är att du är serviceinriktad och kan ta hand om människor. I ämnet Person-, grupp- och ledarutveckling får du därför möjlighet att utveckla din egen förmåga inom detta område. 

 • Turist- och resenäringen i Sverige
 • Internationell turism och resvanor
 • Turist- och resebyråverksamhet
 • Flyg-, buss- och kryssningsresor
 • Hotell, konferens och spa
 • Upplevelseturism och temaresor
 • Reseproduktion, resmålsutveckling
 • Kundservice och värdskap
 • Säljteknik och mässkunskap
 • Framförandeteknik
 • Ledarskap och teambildning
 • Stresshantering
 • Starta eget och marknadsföring
 • Historia och kulturhistoria
 • Svensk/internationell turismgeografi
 • Interkulturella möten
 • Natur- och ekoturism
 • Motion och friluftsliv
 • Äventyrsaktiviteter
 • Engelska
 • Datakunskap/IT

Kostnader

Själva undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar för studieresor och en del litteratur. Du betalar också för kost och eventuell logi.

Grimslövs Folkhögskola

Studera på Grimslövs folkhögskola.

Grimslövs Folkhögskola

Grimslöv folkhögskola är belägen i en vacker omgivning i Alvesta kommun, Kronobergs län, och erbjuder olika utbildningar med inriktning hälsa och friskvård i ett brett perspektiv.

Grimslövs folkhögsklolas vision är "att göra skillnad". Studietiden på folkhögskolan ska upplevas som en förändring i positiv riktning för alla studerande där alla erbjuds möjligheten att utvecklas som människor.

Nöjda studerande vid Grimslövs folkhögskola

Helhetsbedömningen av verksamheten på Grimslövs folkhögskola just nu är att 96,1% av deltagarna är nöjda eller mycket nöjda. De populära yrkesinriktade kurserna ligger, år efter år, på ”tjugo-i-topplistan” av alla landets 150 folkhögskolor när det gäller antalet sökande per plats. 

Folkhögskolan utgår från dina behov

Att läsa på folkhögskolan är annorlunda jämfört med andra studieformer, eftersom folkhögskolan förenar teori och praktik samtidigt som olika människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möter varandra.

Som studerande på skolan pluggar du ofta ämnesövergripande och utgår från dina behov, förkunskaper och erfarenheter. Ditt aktiva deltagande i gruppen är mycket viktig, du är med och påverkar din utbildning och utveckling i ett växelspel med andra.

Antagning till Grimslövs folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola gör en bedömning av de sökandes behov, förutsättningar och försöker skapa studiegrupper som är sammansatta av deltagare med olika kön, åldrar och erfarenheter. Stor vikt lägger man vid din attityd och motivation till att studera. Skolan ser gärna att du som söker vill bo på internatet under studietiden. Det ger dig en social gemenskap som bidrar till att de kunskaper som undervisningen ger fördjupas i möten och samtal på fritiden.

De formella förkunskapskrav som varje kurs kräver hittar under respektive kurs. Lämna en intresseanmälan till skolan och boka in en tid för ditt besök.

NYHET! 

På Grimslövs folkhögskola finns nu två stycken nya spännande utbildningar - Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning och Bergs & Forsguide!

Visa alla utbildningar med Grimslövs Folkhögskola

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Turism, rekreation och service [EGY].


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors

Kontaktuppgifter till Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv