Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Miljö- och hälsoskydd, masterprogram

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Antagningshistorik

Om utbildningen

Masterprogrammet i miljö- och hälsoskydd vid Göteborgs universitet ger dig den bredd och specialisering som du behöver för att arbeta med miljöfrågor på olika myndigheter, till exempel som miljöinspektör på miljö- och hälsoskyddskontor, som handläggare på länsstyrelser och Naturvårdsverket eller som miljösamordnare på företag.

Masterutbildningen inleds under det första året med en obligatorisk kurs, Miljö- och hälsoskydd för naturvetare (ES2408) 60 hp som bland annat innefattar 4 veckors praktik vid en miljömyndighet. Under andra året läser du valfria kurser samt gör ditt examensarbete om minst 30hp. Utbildningen, som totalt omfattar 120 hp, har en ämnesövergripande karaktär och administreras av Institutionen för biologi och miljövetenskap som har lång erfarenhet av miljöutbildningar. Du kommer även att möta lärare från andra institutioner både inom och utanför Göteborgs universitet samt från miljömyndigheter som anlitas för speciella kursmoment.

Arbetsområden

Arbetsmarknaden för dig som läst miljö- och hälsoskydd är bred och finns inom både den privata och den offentliga sektorn. Inom den privata sektorn kan det röra sig om konsultverksamhet, forskning och utveckling eller miljöansvar/samordning inom stora eller små företag. Inom både den statliga och kommunala förvaltningen spelar miljö- och hälsoskyddsfrågor en allt större roll både då det gäller planering och kontroll. Masterprogrammet ger dig även kunskaper att utföra avancerade miljöarbeten inom dessa områden och en god bas för en eventuell forskarutbildning.

Så ansöker du

Alt 1. 180 hp godkända varav 90 inom naturvetenskap (dvs kemi, biologi, geovetenskaper, miljövetenskap med naturvetenskaplig inriktning, fysik). Alt 2. 180 hp inom ingenjörsutbildning med tonvikt på miljö och minst 90 hp inom naturvetenskap. Alt 3. 180 hp inom lärarutbildning med minst 90 hp inom naturvetenskap. Alt 4. 180 hp inom miljövetenskapligt program. Alt 5. 180 hp inom geografi med minst 90 hp inom naturvetenskap. För alla fem alternativen krävs dessutom från Gymnasiet Biologi 2, Kemi 2 och Matematik 3 samt språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights