Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kost- och ledarskapsprogrammet

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

Vill du arbeta som chef eller ledare och vara med och påverka framtidens mat och måltider, då är kost- och ledarskapsprogrammet ditt självklara val. Du arbetar med att leda och utveckla kostverksamheter där fokus alltid är hälsa och hållbar utveckling. Du blir expert på att planera, organisera och ser till så att maten som serveras ute i våra offentliga eller privata restauranger är god och uppfyller de krav som ställs på att maten vi äter är säker för hälsan. Du kommer också att förstå sambandet mellan smak, kvalitet och betydelsen av att maten serveras i en trivsam miljö.  
Kurserna i programmet har stor variation och bredd, därför finns det flera olika möjligheter till arbetsområden. Du kan arbeta i ledande positioner inom måltidsverksamheter, men även inom livsmedelssektorn med exempelvis produktutveckling och livsmedelssäkerhet.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights