Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Konstnärligt kandidatprogram i fotografi

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

I utbildningen får du utveckla fotografiska metoder, praktiker och kunskap om det fotografiska fältet. Efter fullgjorda studier ska du självständigt kunna verka som fotograf. 
 

Om utbildningen

Undervisningen är till stora delar projekt- och problembaserad. Studierna är uppdelade i kurser som löper över en termin där praktik och teori varvas genom olika moment: gruppkritik, föreläsningar, seminarier, kursmoment som handlar om specifika metoder inom till exempel bok- eller utställningsproduktion, studiebesök och gästföreläsare samt individuell handledning. Utbildningen avslutas med ett självständigt projektarbete där en skriftlig del ingår. En stor del av kurslitteraturen är på engelska. Examinationen är både muntlig och skriftlig.

Första året får du grundkunskaper i fotohistoria och fototeori samt i praktiska fotografiska analoga och digitala processer. Vi fokuserar på process, metod och utveckling kopplat till en växande visuell förståelse av bild och kontext. Genom föreläsningar och seminarier utvecklar du dina kunskaper om fotografins historia, samt övar dig i att kritiskt granska vinklar och perspektiv utifrån vilka historieskrivningar och teoribildningar har skrivits. Du tränas i att leta material, läsa och skriva. Genom workshops får du pröva ljussättning i studio, kamerateknik genom ett flertal olika kameramodeller, analogt svartvitt och färgbildflöde samt digitala verktyg. Du arbetar gestaltande inom specifika teman som utgår ifrån frågeställningar i debatten om fotografi som medium.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Konstnärlig kandidatexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights