Gerlesborgsskolan

i Stockholm (+ 1 orter)

Videoreportage

Om skolan

Gerlesborgsskolan

Gerlesborgsskolan är en av Sveriges äldsta konstskolor inom fri konst.
Skolan bedriver en tvåårig konstnärlig grundutbildning i Bohuslän och Stockholm. 
I Bohuslän erbjuder vi också kortare konstkurser och ett rikt program med spännande kulturaktiviteter året om.

Skolan har sammanlagt 114 studerandeplatser, varav 74 i Stockholm och 40 i Bohuslän. Lärarna är etablerade konstnärer yrkesverksamma inom olika konstnärliga discipliner.

Utbildningen förbereder dig för studier vid en konstnärlig högskola. Gerlesborgsskolans studerande utgör en hög procent antagna på högre konstnärliga utbildningar både i Sverige och utomlands. Utbildningen passar för dig som vill studera vidare till konstnär, designer, arkitekt, grafisk formgivare, filmare, fotograf, serietecknare, bildlärare eller dataspelsutvecklare.

Visa alla utbildningar med Gerlesborgsskolan

Utbildningar

Konst- och kulturutbildning
Estetiska utbildningar
Bild / Form / Konst Utbildningsform Längd Ort
Konstnärlig grundutbildning Klassrum 2 år Flera orter (2)
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser

Vanliga frågor

  • Utbildningarna i Bohuslän och Stockholm är likvärdiga och följer samma utbildningsplan. Vissa skillnader finns i upplägg och genomförande då lärarna sätter sin personliga prägel på kurserna. Antalet studerande på respektive skola påverkar undervisningens upplägg. Skolornas geografiska lägen erbjuder olika möjligheter.

  • Ja, terminsavgiften är 12 000 kr per termin och du kan söka merkostnadslån från CSN som täcker hela avgiften.

  • Ja, utbildningen är studiemedelsberättigad, avdelning A3 hos CSN, i totalt 80 veckor vilket motsvarar två års studiemedel från det att du fyller 18. Avdelning A3 är för studier på gymnasienivå. Gerlesborgsskolan är på eftergymnasial nivå, det är bara själva studiemedelskvoten som är på gymnasienivå.

  • Ja, för att bli antagen till åk 2 krävs dokumentation av färdiga verk och inte endast skisser. Här läggs en extra tyngd på visad mognad och självständigt organiserat arbete.

  • Nej, det går inte att byta från Stockholm till Bohuslän eller tvärtom. Om du vill byta utbildning behöver du avbryta studierna och göra en ny ansökan via ansökningsportalen vid nästa antagningsomgång.

Hitta till utbildaren

Gerlesborgsskolan

Agavägen 54
181 55 Lidingö

Tel: 010-303 39 50
www.gerlesborgsskolan.se


Highlights