Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Startdatum: 2020-08-17 - Stockholm
Sista ansökan: 12 maj

Butiksledning


Butiksledning – utbildningen för dig som vill ha en ledarroll inom service och handel!

Brinner du för handel och ledarskap? Butiksledningsutbildningen blandar ekonomikurser med personalutveckling, ledarskap och kurser i marknadsföring etcetera, allt för att ge dig den bredd av kunskaper som krävs för att leda en butik eller en avdelning. Tack vare det breda kursutbudet kommer du, som färdigutbildad, kunna fortsätta utvecklas inom ett flertal olika yrkesroller. Oavsett om du vill ansvara för en speciell funktion, personalfrågor eller om du känner att butikschef är jobbet för dig så kommer dina kunskaper vara relevanta.

Handel över gränserna

Globaliseringen har påverkat handeln och tillväxten och i takt med det ökar efterfrågan av personal med rätt kompetens. Utbildningen Butiksledning ger dig förutsättningar att specialisera dig inom allt från mode och inredning till fritid och dagligvaror.

Lär dig jobbet på plats

En tredjedel av utbildningen består av Lärande i Arbete (LIA), där du får chans att applicera dina nya kunskaper i vardagen. Skolan har ett nära samarbete med butikskedjor och värdesätter anknytningen mellan de teoretiska delarna av kursprogrammet och det praktiska utövandet vid studiebesök och praktikperioder.

För mer information om Butiksledning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet:

För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. 

Grundläggande behörighet genom ett fullständigt avgångsbetyg, slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande utländsk utbildning. Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (2014 och framåt) 
Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida.

Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst E/godkänt i:

  • Svenska/Svenska som andra språk B/2
  • Dessutom skall du för att vara behörig att antas till utbildningen ha minst två års yrkeserfarenhet på minst halvtid/50% från handel- eller servicenäring efter gymnasiet.

Detta är minimikraven för att du som sökande ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Den grundläggande behörigheten till yrkeshögskolan är en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Dessa kurser kan du inte läsa hos oss, de läser du på ett Komvux i din hemkommun. Tänk på att grundläggande behörighet krävs innan du kan läsa in en särskild behörighet/särskilda förkunskaper. Från och med den 1 mars 2018 finns det även ett beslut på vilka kurser som du har rätt att läsa på Komvux för att uppfylla den särskilda behörigheten till en yrkeshögskoleutbildning. Kursen måste vara avslutad innan sista ansökningsdag för att du ska kunna bli behörig till utbildningen.

Då utbudet av yrkeshögskoleutbildningar varierar över tid och förkunskapskraven kan komma att förändras så kommer Myndigheten för yrkeshögskolan regelbundet att uppdatera listan över vilka kurser som omfattas av elevens rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppfylla krav på särskilda förkunskaper för utbildning inom yrkeshögskolan.

Läs mer på MYHs hemsida.

Uppfyller du inte den grundläggande eller den särskilda behörigheten?

Om du saknar formell behörighet kan du ansöka om bedömning av reell kompetens i samband med ansökan för tidigare utbildning och praktisk erfarenhet. När du skickar in din dokumentation till skolan ska du utifrån de behörighetskrav som är uppställda för utbildningen dokumentera erfarenheter och kunskaper från arbetsliv, mångkulturellt arbete, föreningsliv, utlandsvistelse etc som du önskar bedömda som motsvarande efterfrågade betyg. Dessa dokument bedöms då mot de krav som ställs på efterfrågade betyg så att skolan kan pröva att du har tillägnat dig de kunskaper, motsvarande behörighetskraven samt att du kan tillgodogöra dig den sökta utbildningen Butiksledning.

Urvalet

Urval till utbildningen används endast om antalet behöriga sökande som uppfyller samtliga behörighetskrav överstiger antalet platser som utbildningen har. Då kallas samtliga behöriga sökande till information och särskilda urvalsprov. Urvalsgrunder är de poäng som presteras i de särskilda proven. Om du har särskilda behov ska du även ladda upp kopior på de utredningar och läkarutlåtanden som gjorts så att vi kan ta hänsyn till detta i en kommande urvalsprocess. Ledningsgruppen fattar sedan efter sammanställning av resultaten från de särskilda proven det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen.

Kursinnehåll

INNEHÅLL. Utbildningen omfattar 300 Yh-poäng där 5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

Kursinnehåll

INNEHÅLL. Utbildningen omfattar 300 Yh-poäng där 5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

Butiksekonomi 20 p

Examensarbete 15 p

Kvalificerad försäljning 20 p

Effektiv schemaläggning 10 p

Introduktion detaljhandel 15 p

Lärande I Arbete 1 (LIA) 40 p

Lärande I Arbete 2 (LIA) 50 p

Marknadsföring och Omnichannel 20 p

Mekanisk försäljning 10 p

Personalutveckling 30 p

Ledarskap 50 p

Service Management 20 p

Videoreportage

       

Kontaktperson

Marika Grammenos 08-508 402 11

Examen & Intyg

JA. Yh-examen

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel. För mer information kontakta CSN.

Frans Schartaus Handelsinstitut

Frans Schartaus Handelsinstitut

Din framtid börjar här

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet.  Skolan...


Läs mer om Frans Schartaus Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Butiksledning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Frans Schartaus Handelsinstitut

Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Anna Karlsson
(5)
Utbildningen var väldigt innehållsrik med relevanta kurser och kompetenta och engagerade konsulter/lärare. Vissa kurser var snäppet vassare än andra som tex. Personal Management, Personaladministration, Team Management, Butiksekonomi och Kvalificerad försäljning. Stor fördel att man har LIA uppdelat på två perioder. Intressanta gästföreläsare oc...
Visa mer
Ravina R. Bamo
(5)
Denna utbildning/skola ledde till mitt dröm jobb!
Amanda Hagestål
(4)
Engagerade lärare och bra innehåll i kurserna. Brett innehåll på kurserna. Bra med mycket LIA. /BL17
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Butiksledning från Frans Schartaus Handelsinstitut, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 27 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: