Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Javascriptutvecklare

Folkuniversitetet Väst
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Distans med träffar
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-09-04 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-11

Javascriptutvecklare

JavaScriptutvecklare

Bli JavaScriptutvecklare och jobba med modern webbutveckling – både frontend och backend.

Som JavaScriptutvecklare är du en utvecklare som är specialist inom JavaScript-relaterade tekniker. JavaScript med tillhörande ramverk och tekniker används främst inom frontendutveckling. Språket har dock växt explosionsartat under de senaste åren och innehåller nu tekniker för stora delar av stacken och är inte längre bundet till webben. Det gör att en utvecklare som är bra på JavaScript inte längre automatiskt är en utpräglad frontendutvecklare, utan kan ses som en utvecklare som med hjälp av backendtekniker som bland annat Node.js känner sig lika trygg i frontend som backend, även om det är JavaScript som är språket i fokus.

JavaScript-utvecklaren kan självklart fungera som en frontendutvecklare, men kan även ta sig an projekt som kräver en djupare kunskap inom backend, projekt som tidigare kanske krävde att man kombinerade frontenden med ett mer utpräglat backendspråk som exempelvis C# eller Java. Och eftersom JavaScript-familjen av spännande tekniker hela tiden växer, har JavaScript-utvecklaren en spännande och framtidssäkrad kompetens.

På senare tid har även språket TypeScript växt mycket och blivit ytterligare en brygga mellan frontend och backend. Därför är det vanligt att JavaScript-utvecklare även känner sig trygga i detta JavaScript-liknande språk.

Arbetsmarknaden

Den digitala omställningen i samhället medför en ökad efterfrågan på lösningar som videotjänster, molntjänster och e-handel. För att möta efterfrågan behövs innovativa företag och kunniga medarbetare som utvecklar och underhåller infrastruktur och tjänster.

Det råder akut brist på it-kompetens i Sverige. Beräkningar som gjorts pekar på ett behov av över 70 000 nya anställda inom den digitala sektorn fram till 2024, främst inom programmering och systemutveckling. Bristen är det största hotet mot en positiv utveckling av det digitala Sverige.

Efterfrågan på it-kompetens finns inom alla sektorer av samhället och drivs på av den generella digitala transformationen, men också av hårt konkurrensutsatta företag, effektivitetsarbete inom offentliga verksamheter samt politiska ställningstaganden om det hållbara digitala samhället.

För en JavaScriptutvecklare ser framtiden på arbetsmarknaden mycket ljus ut.

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Väst

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Tel: 010-5161811
Mobil 010-5161811
www.folkuniversitetet.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner