Visa studentum.se som: Mobil

Förberedande folkhögskola för unga

Eslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Eslöv
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst - Eslöv
Sista ansökan: Löpande antagning

Förberedande folkhögskola för unga

Förberedande folkhögskola för unga är en allmän kurs som ger dig möjlighet att komplettera din behörighet från grundskolan och även behörighet på gymnasienivå. Den riktar sig till dig som har en neuropsykiatrisk funktionsvariation. Du kan söka kursen redan från 16 års ålder och den är därför ett bra alternativ för dig som behöver extra stöd för att klara gymnasiet.

Kursen är individuellt anpassad för dig och erbjuder stöd i form av deltagarcoach och kortare dagar. Här kan du i lugn takt och i en liten grupp läsa grundskole- och gymnasiegemensamma ämnen samt andra ämnen som du tycker är intressanta.

Om du har varit utan ett socialt sammanhang under en längre tid kan miljön i den vanliga skolan upplevas allt för stressig och oförutsägbar, med stora klasser och krav på självständigt tänkande och planering. Här anpassar vi sakta med säkert skolgången så att deltagarna inte känner att de misslyckas.

En dag på FFU
Tillsammans med dig och dina studiekamrater bygger pedagogerna upp en anpassad studiegång. Vi startar med små, små steg som leder fram till att du kan lyckas med dina studier och hittar vägar att ta dig vidare i livet.

Vikten av att känna sig sedd
Vi ser till att du som är deltagare blir är sedd och känner dig välkommen. Det kan t.ex. handla om att det finns en person som möter upp dig när du kommer med tåget på morgonen eller att vi ser till att anpassa studietakten och att du får studera i mindre grupper.

Det går att komma tillbaka även om du missat stora delar av din skolgång. På folkhögskola för unga får du chansen att steg för steg hitta nya kompetenser och resurser hos dig själv. 


För mer information om Förberedande folkhögskola för unga, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vi tar emot ansökningar löpande, du är alltid välkommen att göra ett studiebesök inför din ansökan. Själva ansökan behöver du göra via din hemkommun.

Examen & Intyg

Du får ett intyg efter genomgången kurs.

Fortsatta studier

Under studierna på FFU undersöker vi de vägar som finns till fortsatta studier. Du kompletterar upp din grundskolekompetens och kan även läsa in ämnen på gymnasienivå.

Instagram


Eslövs Folkhögskola

Genom att läsa på en folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis....


Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förberedande folkhögskola för unga

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Eslövs Folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förberedande folkhögskola för unga från Eslövs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: