Visa studentum.se som: Mobil

Beteendevetarlinjen - högskoleförberedande

Eslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Eslöv
Totalt 30 timmar/vecka om 40 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst 2020 - Eslöv

Beteendevetarlinjen - högskoleförberedande

Beteendevetarlinjen är vår högskoleförberedande linje. Klurar du över hur det kommer sig att vi uppför oss bättre när vi tror att vi är iakttagna? Eller varför man vid alltför komplexa beslutsprocesser tenderar att välja att inte förändra någonting alls? På Beteendevetarlinjen får du kunskaper om mänskligt beteende, relationer och organisationer.

För dig som siktar på högre studier

Vår beteendevetarlinje är ett bra första steg för fortsatta studier vid akademiska kurser eller program på högskola eller universitet.  Beteendevetenskap är läran om mänskligt beteende och under året på beteendevetarlinjen kommer du att fördjupa dig i hur människor fungerar i olika sammanhang. Om du redan möter människor i din yrkesroll kan studierna på beteendevetarlinjen ge dig en fördjupad kompetens.

Du som går ett år på folkhögskola får ytterligare en möjlighet att söka till universitet eller högskola genom folkhögskolans egen kvotgrupp. Därmed konkurrerar du i ytterligare en kvotgrupp vid ansökan, vid sidan om dina gymnasiebetyg, eller med resultatet från högskoleprovet.

Vad innehåller Beteendevetarlinjen?

Utbildningen är ettårig och innehåller ämnen som:

  • psykologi
  • akademiskt skrivande
  • interkulturell kommunikation
  • sociologi
  • religionssociologi
  • studieteknik för högre studier

även studier i svenska och engelska ingår. Om du behöver komplettera fler behörighetsgivande ämnen kan du studera även dessa som tillval.

Under året lär du dig att utveckla din studieteknik och att skriva akademiska texter, reflektera kring och opponera på andras texter, hantera muntlig och skriftlig presentationsteknik, använda källkritik, förstå vetenskapsteori och arbeta med faktatexter på engelska.

 

För mer information om Beteendevetarlinjen - högskoleförberedande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen på beteendevetarlinjen behöver du ha 2–3 år på folkhögskola eller gymnasium samt godkänt betyg i Svenska 2 samt Engelska 5.

Ansökan görs digitalt via vår hemsida.

Fortsatta studier

Instagram


Eslövs Folkhögskola

Eslövs Folkhögskola

Genom att gå på folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis. Vi...


Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Beteendevetarlinjen - högskoleförberedande

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Eslövs Folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner.

Jacob
(5)
Det bästa jag gjort i hela mitt liv. Tidigare i skolan har det aldrig gått särskilt bra för mig, men när jag fick reda på att Eslövsfolkhögskola fanns så fick jag tillbaka motivationen och nu när jag gått färdigt mitt år där kan jag säga att min motivation bara vuxit ännu mer. Mycket tack vare den fantastiska personalen och lärare som verkligen ...
Visa mer
Vanya
(5)
Fantastiska, engagerade lärare som uppmuntrar och utmanar ens sätt att tänka. Underbara diskussioner och fin sammanhållning i klassrummet. 10 out of 10, would do again.
Pontus Pekka Kraft
(5)
Det behövs inga ord och inga visor. Ingen statistik eller filosofi i världen som kan räkna ut eller ge svar på vad som kom till, till höger om likamedtecknet efter mitt år på Eslövs Folkhögskola. = <3
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Beteendevetarlinjen - högskoleförberedande från Eslövs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: