Visa studentum.se som: Mobil

Server- och virtualiseringsspecialist

EC Utbildning
Sammanfattning
YH-utbildning
Örebro
400 YH-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad

Server- och virtualiseringsspecialist

Företagen behöver din spetskompetens inom virtualisering! Läs till Server- och virtualiseringsspecialist.

Ser du dig själv i en arbetsroll där du hjälper företag med nätverk- och IT-kommunikation? Som Server- och virtualiseringsspecialist har du kompetens inom serverteknik/nätverksteknik och framförallt virtualiseringsteknik.

I utbildningen lär du dig bland annat informationssäkerhet, certifieringskompetens, agila arbetsmetoder och processer samt får kunskaper inom projektledning och ledarskap. Microsoft Windows Server, Unix/Linux, VMware, Citrix, Cisco, Exchange samt Office 365 är några exempel på produkter och system som du kommer arbeta med. Utbildningens innehåll är utvecklad i samarbete med regionala företag och myndigheter som vet vilket behov av framtida nätverkstekniker som finns och exakt vilken kompetens som efterfrågas.

De teoretiska och praktiska kunskaper denna yrkeshögskoleutbildning ger, kan användas för att täcka nätverks- och kommunikationsbehov hos de flesta företag med blandade data- och nätverksmiljöer. Du kommer också att lära dig de nödvändiga kunskaperna som konsultrollen kräver i ett företag. Kort sagt, med denna utbildning blir du anställningsbar hos företag direkt efter examen.

VAD BLIR DU EFTER EXAMEN? 

Efter examen kan du arbeta som:

  • Servertekniker
  • Virtualiseringsspecialist
  • Systemadministratör
  • Nätverks- och drifttekniker
  • IT-koordinator

SEN ANMÄLAN?

Sista ordinarie ansökningsdag har passerat, men på EC Utbildning har vi en tradition av att hålla öppet alla våra utbildningar för sen anmälan under sommaren. Anledningen är att vi vill ge dem, som av olika anledningar inte skickade in sin ansökan innan sista ansökningsdag, en utökad chans. Sen anmälan innebär dock att ansökan kommer att hanteras i mån av plats. Det är alltså inte säkert att din ansökan kommer att hanteras om du skickar in den som en sen anmälan, men du har möjlighet att få en plats om någon annan tackar nej till sin.

För mer information om Server- och virtualiseringsspecialist , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplev friheten med EC Stream

Geografisk placering är inget hinder, nu kan du också studera oberoende av ort!
Vi på EC Utbildning erbjuder nu alla utbildningar som EC Stream, ett smart och digitalt sätt att studera. Detta innebär att du själv kan välja att ta del av utbildningen i skolan eller välja att följa lektionerna digitalt via livestreaming. Du har alltså möjligheten att studera var du vill, men inte när du vill. 

Mer information om EC Stream finns att hitta på vår hemsida!

Examen & Intyg

Utbildningen ger en Yrkeshögskoleexamen.

Kurser

Besök utbildningens hemsida för att se aktuella kurser för utbildningen.

Så ansöker du

För att söka utbildningen Server- och virtualiseringsspecialist krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt lägst betyg E (Godkänd) i följande kurser:

  • Dator- och nätverksteknik, 100p

Preparandkurser

Saknar du den särskilda behörigheten inom Dator- och nätverksteknik som behövs för att söka utbildningen? Då erbjuder vi preparandkurser som ger dig chansen att få även den särskilda behörigheten som krävs. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

EC Utbildning

Kunskaper inom IT är alltid en bra deal!

När gick det senast en dag då du inte interagerade med någon form av teknisk lösning? Vi lever i en tid där till och med våra laddare till våra smarta mobiltelefoner har blivit smarta. Därför vågar vi hävda att IT...


Läs mer om EC Utbildning och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Server- och virtualiseringsspecialist

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EC Utbildning

Tomtebodavägen 3 A
171 65 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 13 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Server- och virtualiseringsspecialist från EC Utbildning, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?