Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Certifierad samtalsterapeut

e-Universitetet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1 år
Deltid
12 495 SEK inkl. moms
Startdatum: 2023-02-27 - Distans
Sista ansökan: Några dagar innan start.

Om utbildningen

Läs till certifierad samtalsterapeut på distans - e-Universitetet

  • Grundutbildning på distans för dig som vill uppleva vad som går att åstadkomma med samtal. För roligare arbete och bättre privatliv.
  • Upplevelsebaserad inlärning tillsammans med likasinnade i grupp. Fyra (4)  lärarledda handledningar. Eget terapeutarbete med provklient. Gratis Vardagspsykologi för dina klienter!
  • Studera parallellt med att du arbetar heltid. Bli certifierad på 12-13 månader. Hundratals certifierade sedan hösten 2015. Gå med i Samtalsjouren för att komma igång.

Det är svårt att alltid uppföra sig som man önskar. På distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa får du ökad medvetenhet om din egen och andras personlighet och handlingar. Detta hjälper dig att bryta oönskade beteenden och mönster hos dig själ och hos dina klienter.

Utbildningen bygger på KBT och TA, kognitiv beteendeterapi respektive transaktionsanalys. Genom digitala möten med likasinnade i din grupp får du insyn i andras tankar och problem och får möjlighet att hjälpa dem att hitta vägen till lösning när du övar som terapeut. Du får också hjälp med det som tynger dig när du övar som klient. 

Utbildningens upplägg

Utbildningen är helt förlagd på nätet utan fysiska träffar. Du väljer själv hur mycket tid du väljer att lägga på kursen men räkna med cirka tre till fem timmar i veckan. Du kommer ha tillgång till en sluten Facebook-grupp med diskussioner om yrket och om utbildningen. Dessutom får du månadsbrev med instruktioner och e-bok.

Under utbildningen ingår du i en grupp om tre - fem personer som du har minst tio möten på Teams/Zoom med och du kommer att öva dig i rollen både som terapeut, klient och observatör. Detta på tider som ni själva bestämmer i gruppen.

Utbildningens digitala upplägg är väldigt likt metodiken som du sedan själv kan välja att arbeta efter som samtalsterapeut - om vill. I så fall ingår programmet Vardagspsykologi för dina framtida klienter utan kostnad.  

Du kan också använda kunskaperna för att bli bättre på att hantera samtal i ditt nuvarande arbete. 

Certifiering

För att bli certifierad krävs att du:

  • Har minst tjugo digitala möten med din grupp och agerat både samtalsterapeut, klient och observatör. (Många kommer varandra så nära att man hörs oftare i gruppen än så.)
  • Har tio digitala möten med en provklient som du redovisar enligt dokumentation.
  • Medverkar vid fyra (4) lärarledda handledningar tillsammans med din grupp.

OBS! Kursstart varannan månad. 

För mer information om Certifierad samtalsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja e-Universitetet?

Erbjuder delbetalning

Praktik/LIA

Kombinera arbete

med studier

Så ansöker du

Vi föredrar att du har minst ca tio års arbetslivserfarenhet. Vad du arbetat med är mindre viktigt - bara du byggt på med erfarenheter från livets så omväxlande skola. 

Examen & Intyg

Certifikat utfärdas av utbildningsansvarig som är certifierad transaktionsanalytiker och ECP (European Certificate of Psychotherapy). 

Kostnader

Utbildningen kostar 12 495 kr inkl moms.

Fortsatta studier

Vi förbereder två separata utbildningar. En för dig som vill arbeta med människor i grupp i fysisk miljö samt en ny spännande påbyggnadsutbildning för bl a samtalsterapeuter. 

Om du på något sätt arbetar med försäljning eller marknadsföring kan vår kortare utbildning Reklampsykologi vara intressant. Tanken med den är att hjälpa dig sälja in en produkt eller tjänst. Eller varför inte dig själv!

e-Universitetet

e-Universitetet – distansutbildningar sedan 2015

Med e-Universitetet studerar du helt via nätet och så har vi arbetat sedan hösten 2015. Kunskaperna och teknikerna fungerar förstås lika bra i den fysiska verkligheten om du föredrar att möta klienter, kunder, medarbetare etc så istället. Vi arbetar med upplevelsebaserad...


Läs mer om e-Universitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad samtalsterapeut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

e-Universitetet

Fersens väg 9
211 42

Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 32 recensioner.

Micke

En bra utbildning men hade kanske önskat mer vägledning och fler möten med dom ansvariga för utbildningen. Upplever att ansvariga ibland tog lång tid på sig att återkoppla då vissa problem uppstod under utbildningens gång. I det stora hela nöjd med utbildningen.

Djoan Cardoi

En lärorik/intressant mycket givande kurs och bra upplägg med kurs innehållet, bra blandning mellan praktiska och teori övningar. Man fick snabb hjälp från kursansvariga, bra med arbetsgruppen som funkade så bra att ge feedback och ställa upp genom att boka om när det inte passade alla ,

Olof Neergaard Kommentar:
Härligt att höra, Djoan!
Hälsningar
Olof
Erika

Jag tyckte de va spännande att ha prov klient och att kombinera upg med läsning, samt ta del av hänvisningar till utökad kunskap i de olika metoder som presenteras.

Olof Neergaard Kommentar:
Ja det är lärorikt med en egen provklient. Tack Erika!
Recensioner
Recensioner
(3,9)
Baseras på 32 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,9)
Baseras på 33 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad samtalsterapeut från e-Universitetet, fyll i följande uppgifter: