Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans

Bergklint education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
5 dagar heltid - 6 månader deltid
Heltid/deltid
2 496 - 3 120 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Distans
2020-09-28

Distans
2020-10-26

Distans
3 120 SEK
2020-11-30

Distans
3 120 SEK
2021-01-25

Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans

Sockerberoende – verktyg och metoder för praktisk rådgivning, distansDistansutbildning i Sockerberoende - Verktyg och metoder för praktisk rådgivning

Det här är en vidareutbildning för Kostrådgivare eller dig med likvärdig utbildning inom näringsläraområdet.

Många lider idag av beroendeproblematik av olika slag och vissa forskare anser att sockerberoende ska räknas som en beroendedrog.

En stor del av befolkningen har idag svårt att hantera sitt sockerintag och behöver få kunskap om metoder som kan bryta deras beteende. För att hjälpa dessa människor att hantera sitt sockerintag får du lära dig olika strategier och metoder som du kan använda dig av i rådgivningssituationer.

Utbildningen i Sockerberoende tar upp hur socker och andra droger påverkar hjärnans belöningssystem och resten av kroppen samt hur beroende uppstår. Du får även kunskap i sockerberoendets biokemiska processer och deras påverkan på hjärnan.

På utbildningen får du även lära dig att tolka varningssignaler samt olika verktyg och metoder för att stoppa beroendeprocessen och förebygga återfall. Utbildningen i Sockerberoende ger dig en grundläggande kompetens i beroendeprocessen för att arbeta med människor som vill bli av med sitt sockerberoende.

Utbildningen i sockerberoende vänder sig till:

 • Dig som är verksam som kostrådgivare, dietist, kostekonom eller har likvärdig utbildning och som vill få en djupare kompetens inom sockerberoendeproblematiken

Utbildningen bygger på senaste forskningen om sockerberoende, och omfattar både teoretiska och praktiska moment, med många kundfall, vilket gör dig väl rustad för att jobba direkt ut mot kund när du har slutfört utbildningen.

Under hela utbildningen får du stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare som ger snabb återkoppling på dina frågor. All korrespondens sker via mail.

För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling.

Utbildningen omfattar 5 dagars heltidsstudier. Väljer du att läsa på deltid så har du 6 månader på dig att slutföra utbildningen.

Efter att du är klar med utbildningen i Sockerberoende har du fått  djupare kunskaper inom sockerberoendets problematik. Du kan i din praktiska rådgivning, ut mot klient, arbeta med olika verktyg och metoder som hjälper dem att bryta sitt beroende.

För mer information om Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För att kunna ta del av utbildningen och tillgodogöra dig kunskaperna krävs det att du har någon typ av utbildning där näringslära har ingått. Det kan vara en Kostrådgivarutbildning eller någon likvärdig utbildning.

Kursinnehåll

 • Sockerkonsumtion
 • Aptitreglering
 • Ätstörningar
 • Beroendeproblematik – olika beroenden
 • Sockerberoende – sanning eller myt
 • Sockrets påverkan på hjärna och kropp
 • Det dolda sockret
 • Behandling och prevention av återfall
 • Samtalsmetodik/MI - motiverande samtal
 • Praktiska övningar

Examen, diplom m.m.

Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 400 kr (exkl.moms) 500 kr (inkl.moms).

Kostnader

Utbildningen kostar 3.120 kr (inkl. moms), 2.496 kr (exkl. moms)

Du har även möjlighet att läsa utbildningen genom finansiering. Tillsammans med skolans samarbetspartner, Svea Ekonomi, kan de erbjuda delbetalning, räntefritt på upp till 12 mån. Du väljer själv på hur lång tid du vill lägga upp betalningen.

Fortsatta studier

Efter denna utbildningen, kan vi även erbjuda dig, att gå en avancerad fördjupningskurs i sockerberoende  i samarbete med Bitten Jonsson - Bittens addiction.

Bergklint education

Bergklint education

Bergklint education är ett utbildningscenter som erbjuder yrkesutbildningar inom friskvård, hälsa och livsstil, vilka är eftertraktade på arbetsmarknaden. Skolan vänder sig till såväl privatpersoner som företag både inom den privata och offentliga sektorn. Här hålls föreläsningar, kurser och utbildningar. Utbildningarna...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Bergklint education

Bergklint education

Maskingatan 5
417 64 Göteborg


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

(4)
Jag har läst både Sockerberoendeutbildningen och Kostrådgivarutbildning på distans hos Bergklint Education. Jag tycker att kursinnehållet har varit väldigt bra. Uppgifterna som ingick var väldigt givande och gav väldigt mycket. Det gällde genomgående för bägge utbildningarna. Bra och relevant litteratur. Jag tycker även att det var givande oc...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans från Bergklint education, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,9)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: