Urban Designer

Längd
3 terminer
Pris
211 250 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
12 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
3 terminer
Pris
211 250 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
12 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Vill du veta mer?

Urban Designer

Berghs School of Communication

En Urban Designer intresserar sig för hur man skapar en social, kreativ och intressant miljö med hög livskvalitet. Denna yrkesroll har som uppgift att samverka med en mängd andra discipliner för att säkerställa att samhällsproblem inte löses i silos. Utbildningen ger dig förståelse för processer inom stadsutveckling och du får med dig flera perspektiv, nya infallsvinklar och ny metodik.

Om utbildningen

Programmet Urban Designer utgår från det mänskliga perspektivet genom hela problemlösningsprocessen. Utbildningen ger kunskap att kunna utveckla strategier och lösningar som bidrar till hållbara städer samt projekt- och processledning för att kunna leda innovationsarbete. 

 Alla kurser leds av yrkesverksamma lärare från olika typer av verksamheter: start-ups, små och stora företag, kommuner, konsulter, organisationer och communities från olika områden som fastighetsbolag, stadsutvecklingsbolag, arkitektkontor, designbyråer, innovationshubar etc. Vi lär från mindre initiativ byggt genom micro-actions och större intressanta projekt som behöver ta sin tid. Genom att jobba med workshops och case i varje kurs sätts kunskapen direkt i ett sammanhang. Slutpresentation med öppen feedback ger möjlighet att lära genom att lyssna på andra och LIA samt det individuella examensprojektet skapar förståelse för arbetsrollen.

  • Programmet ger kunskap om förmåga att visualisera (plats/flöden) och kompetens kring nytänkande, skapa prototyper samt storytelling. Kurser t ex: Human-centered design, Design Thinking och Place branding. 
  • Ett viktigt område är att tillgängliggöra så att fler ska känna sig välkomna då det finns en snedfördelning av tillgången till delar av staden beroende på kunskapsgap. Kurser t ex: Sustainable Urban Design & Planning, Strategy, vision and mission, Urban economics and Quality of life value. 

  • Nya idéer för hur vi ska möta vår tids stora utmaningar så att de ska betyda något för människorna som bor och lever där genom kurser som: Innovation Management for Sustainable Urban Projects, Circular Cities samt facilitering kopplat till intresseanalys i kursen: Cross-disciplinary collaboration and planning.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Skicka också med

1. Slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande (reell kompetens)
2. CV
3. Fullständigt arbetsprov enligt instruktioner

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
169 000 kronor

Studieavgift exkl. moms
169 000 kronor

För mer information om Urban Designer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

12 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Urban Designer

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights