Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Säljare

Matilda JohanssonNamn: Matilda Johansson
Ålder: 25 år
Bor: Stockholm
Utbildad till: Säljare
Yrke: Bilsäljare på Bavaria Stockholm

Säljyrket har alltid legat Matilda Johansson, 25, varmt om hjärtat. Utbildningen till Företagssäljare gjorde det möjligt för henne att kombinera sitt stora intresse för bilar med sin passion för försäljning och marknadsföring. 

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till företagssäljare?
– Jag valde det för att säljyrket alltid har legat mig varmt om hjärtat. Att få träffa mycket olika människor, hitta den bästa lösningen för var och en och kunna vägleda folk till beslut är en lika rolig utmaning varje gång.

Var det svårt att få arbete efter examen?
– Nej, i och med att vi hade tre praktikperioder under utbildningen så hade man bra möjligheter att skaffa sig kontakter inför framtida jobb. Mitt nuvarande jobb på Bavaria Stockholm fick jag efter att jag praktiserat där.

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen till företagssäljare?
– Jag tyckte att en tvåårig yrkesutbildning passade mig bra och skulle motsvara mina förväntningar gällande både försäljning och marknadsföring.

Vad var det bästa med utbildningen?
– Det bästa är att utbildningen gav mig möjligheten att kombinera mitt stora intresse för bilar med säljyrket. Sedan var det bra att lärarna var duktiga och själva kom från näringslivet, och att vi hade många praktikperioder. 

Vad är det bästa med ditt arbete?
– Det absolut bästa är att jag får jobba med mitt största intresse. Och att jag får träffa mycket olika människor varje dag med olika behov, och jobba i team med många bra kollegor.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
– Utmaningen är att ta fram en produkt som motsvarar både kundens behov och förväntningar. Det är även viktigt att hålla en hög servicegrad och vara professionell i sitt bemötande med alla typer av människor.

Hur skulle du säga att det är att arbeta som företagssäljare?
 Det är kul och varierande. Nu arbetar jag i en bransch som vänder sig mot både privat- och företagskunder och jag gillar den variationen.

Vem passar yrket för?
– Sociala, utåtriktade personer som tycker om kontakt med nya människor. Man bör även tycka att själva förhandlingen är en rolig del i processen och kunna hitta en lösning som gynnar båda parter.

 Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?
– Uppmärksamma och intressera dig för alla delar i utbildningen även om du har ett specifikt mål. Detta är viktigt för att du ska få en helhet när du är färdig. Lägg mycket tid på att hitta en riktigt bra praktikplats där du även skulle kunna tänka dig att jobba framöver.

Arkiv: Hitta ditt yrke

 
Senast uppdaterad: 14 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Processoperatör

Simon är en glad, engagerad och hjälpsam person med stort intresse för teknik och framförallt kärnkraft. Han ville bli ingenjör när han var 15 år och har valt utbildning efter det. Simon ville arbeta inom drift och ha hand om stora anläggningar.
- Energi är något som diskuteras väldigt mycket idag och då känns det ju bra att arbeta på ett företag som står för en stor del av landets elproduktion, säger han.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Hotellreceptionist

Anna Sköld Östling brinner för service och valde därför att gå utbildningen Hotel Management. Idag jobbar Anna som hotellreceptionist på en stor hotellkedja i Stockholm och hoppas framöver kunna knipa rollen som Hotel Manager.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-25

Hitta ditt yrke - Företagssäljare

Fadi Abdo ville snabbt skaffa sig efterfrågad kompetens på marknaden och fann TUC och YH-utbildningen till Företagssäljare. Fadi fick jobb direkt efter examen på det företag som han valt att göra en av sina LIA-perioder på.

Läs mer

Logga in
Happy Students
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se