Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Säljare

Matilda JohanssonNamn: Matilda Johansson
Ålder: 25 år
Bor: Stockholm
Utbildad till: Säljare
Yrke: Bilsäljare på Bavaria Stockholm

Säljyrket har alltid legat Matilda Johansson, 25, varmt om hjärtat. Utbildningen till Företagssäljare gjorde det möjligt för henne att kombinera sitt stora intresse för bilar med sin passion för försäljning och marknadsföring. 

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till företagssäljare?
– Jag valde det för att säljyrket alltid har legat mig varmt om hjärtat. Att få träffa mycket olika människor, hitta den bästa lösningen för var och en och kunna vägleda folk till beslut är en lika rolig utmaning varje gång.

Var det svårt att få arbete efter examen?
– Nej, i och med att vi hade tre praktikperioder under utbildningen så hade man bra möjligheter att skaffa sig kontakter inför framtida jobb. Mitt nuvarande jobb på Bavaria Stockholm fick jag efter att jag praktiserat där.

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen till företagssäljare?
– Jag tyckte att en tvåårig yrkesutbildning passade mig bra och skulle motsvara mina förväntningar gällande både försäljning och marknadsföring.

Vad var det bästa med utbildningen?
– Det bästa är att utbildningen gav mig möjligheten att kombinera mitt stora intresse för bilar med säljyrket. Sedan var det bra att lärarna var duktiga och själva kom från näringslivet, och att vi hade många praktikperioder. 

Vad är det bästa med ditt arbete?
– Det absolut bästa är att jag får jobba med mitt största intresse. Och att jag får träffa mycket olika människor varje dag med olika behov, och jobba i team med många bra kollegor.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
– Utmaningen är att ta fram en produkt som motsvarar både kundens behov och förväntningar. Det är även viktigt att hålla en hög servicegrad och vara professionell i sitt bemötande med alla typer av människor.

Hur skulle du säga att det är att arbeta som företagssäljare?
 Det är kul och varierande. Nu arbetar jag i en bransch som vänder sig mot både privat- och företagskunder och jag gillar den variationen.

Vem passar yrket för?
– Sociala, utåtriktade personer som tycker om kontakt med nya människor. Man bör även tycka att själva förhandlingen är en rolig del i processen och kunna hitta en lösning som gynnar båda parter.

 Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?
– Uppmärksamma och intressera dig för alla delar i utbildningen även om du har ett specifikt mål. Detta är viktigt för att du ska få en helhet när du är färdig. Lägg mycket tid på att hitta en riktigt bra praktikplats där du även skulle kunna tänka dig att jobba framöver.

Arkiv: Hitta ditt yrke

 
Senast uppdaterad: 14 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Osteopat

Martin Ryman är 35 år, och bor med sina två barn i Göteborg. Martin har tidigare jobbat som matte- och fysiklärare på högstadiet. Han har även utbildat sig och jobbat som massageterapeut men tog steget att börja läsa till osteopat eftersom han ville lära sig mer och få djupare kunskaper inom kroppens fysiologi och anatomi.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-08-15

Hitta ditt yrke - Kostrådgivare

Anna Swedrup är sedan tidigare personlig tränare, och har även utbildning som friskvårdskonsult och massör, men kände att hon ville komplettera sin kunskap med en utbildning till Diplomerad Kostrådgivare på distans hos Bergklint education. Idag driver hon ett eget företag inom kostrådgivning och friskvård.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Restaurangmanager

Önskar du dig ett yrke där du får komma i kontakt med människor? För att utveckla sina kunskaper och testa nya områden inom hotell- och restaurangbranschen, bestämde sig Anna Björklund att gå det 3-åriga restaurangmanagerprogrammet vid Göteborgs Universitet.

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se