Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Osteopat

Luke Bennett Warner

"Den här tjänsten är efterfrågad"

Stockholm College of Osteopathic Medicine

Efter många år i restaurangbranschen ville Luke Bennett Warner ha nya utmaningar. Det var efter en akut ryggskada han kom i kontakt med manuell medicin för första gången och kände att detta var något för honom.

– Den här tjänsten är efterfrågad, det finns ett stort behov. De flesta av mina nya patienter kommer på rekommendation, vilket jag tolkar som väldigt positiv återkoppling.

Lukes utbildning:

Namn: Osteopatutbildning     Skola: Stockholm College of Osteopathic Medicine
Ort: Stockholm Längd: 4,5 år - heltid
Utbildningstyp:     Yrkesutbildning Kostnad:     Se skolans hemsida


Läs mer om Osteopatutbildningen                             Beställ information om Osteopatutbildningen


Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till Osteopat?
– Min första kontakt med manuell medicin var efter en akut ryggskada i samband med ett tungt lyft i arbetet. Jag var så tagen av att det kunde bli en så kraftig förändring med så enkla medel och kände redan då att det här var något jag var intresserad av. Jag hade arbetat inom restaurang i många år och kände att jag ville ha nya utmaningar. Det jag sökte var ett yrke där jag kunde fortsätta att arbeta med händerna, ha nära kundkontakt och samtidigt få en mer akademisk utmaning. Till SCOM kom jag på en personlig rekommendation av en vän som jobbade som massageterapeut och som studerade osteopati i Göteborg. Skolan skulle precis öppna och min vän var väldigt entusiastisk över kursplanen, lärarna och så klart yrket.

Var det svårt att få arbete efter examen?
– Som osteopat jobbar du oftast som egenanställd. Jag upplever att jag har haft ett bra tillflöde av patienter sedan jag startade min klinik. Den här tjänsten är efterfrågad, det finns ett stort behov. De flesta av mina nya patienter kommer på rekommendation, vilket jag tolkar som väldigt positiv återkoppling.

Hur kom det sig att du fastnade för Osteopatutbildningen?
– Först och främst tyckte jag att kursplanen såg komplett ut och det kändes verkligen att jag skulle komma ut i arbetslivet som en kompetent kliniker. Osteopatins holistiska synsätt tilltalade mig och jag fick en bra känsla för de lärare som jag träffade på antagningsintervjun. Jag fick ett väldigt seriöst helhetsintryck som senare visade sig stämma väldigt bra.

Vad var det bästa med utbildningen?
– Det var en bra blandning av teoretisk och praktisk undervisning och att just få integrera dessa två områden hela tiden var väldigt spännande. Skolmiljön är också väldigt öppen och nära och undervisningen sker i små grupper vilket ger goda möjligheter för bra kontakt med lärare och handledare.

Luke Bennett Warner i sitt arbete som Osteopat. Fotograf: Jeanette Fredenberg

Vad är det bästa med ditt arbete?
– Att möta patienterna där de är och att varje dag få utmanas i att förstå deras besvär och hur dessa besvär ska adresseras. Det är ett otroligt stimulerande arbete som aldrig blir tråkigt och utvecklingsmöjligheterna är enorma. Självklart är det väldigt motiverande att få höra hur den osteopatiska behandlingen ökar patienternas livskvalitet på så många olika sätt.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
– Det är ett enormt ansvar att jobba som osteopat, att hela tiden vara säker och effektiv i undersökning, diagnos och behandling. Ibland är det inte helt självklart vilka de underliggande mekanismerna är till patienternas symtom. Detta gör att tålamod krävs av såväl osteopat som patient i vissa fall.

Hur skulle du säga att det är att arbeta som Osteopat?
– Det sägs att osteopater ofta drar sig för att gå i pension, något jag redan nu kan relatera till. Varje patientmöte är unikt och som osteopat har jag ett väldigt brett spektra av undersöknings- och behandlingsmetoder, vilket gör att arbetet blir väldigt varierat. Att ha möjlighet att kunna vidareutbilda sig, akademiskt mot forskning och utbildning, eller inom olika specialiseringar är också fördelaktigt och motiverande.

Vem passar yrket för?
– Personer är intresserade och redo att själva utvecklas och som har ett intresse av att bidra till andra människors hälsa och välmående.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?
– Ta kontakt med osteopater som jobbar där du bor och ta reda på hur de upplever yrket och den egna utbildningstiden. Besök skolan och sitt med på föreläsningar för att få en bild av hur undervisningen är. Det är viktigt att vara medveten om att utbildningen på SCOM är krävande, men att alltid komma ihåg att du är på väg mot ett otroligt stimulerande och varierat yrke.

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 14 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Hitta ditt yrke - Marknadskoordinator

Senast uppdaterad: 2016-04-14

Vill du ha ett roligt och omväxlande jobb på en marknads- eller kommunikationsavdelning? Bli marknadskoordinator som Anna-Klara Liljestrand.
- Det är ett roligt och omväxlande jobb. I stort sätt alla företag inom en mängd olika branscher har en marknads- eller kommunikationsavdelning vilket öppnar för många möjligheter att prova en rad olika yrken och arbetsuppgifter.

Läs mer

Hitta ditt yrke - Mätningstekniker Höga Kusten

Senast uppdaterad: 2017-04-28

Markus Gottwall studerar till mätningstekniker på Yrkeshögskolan Höga kusten i Kramfors. Just nu är han ute på sin LIA-period som han valt att göra på Infrageotech i Bålsta. 

Läs mer

Hitta ditt yrke - App-utvecklare

Senast uppdaterad: 2016-04-14

Sista året i spelprogrammeringsutbildningen på (PowerHouse) nuvarande Yrkeshögskolan Höga kusten, innebar ett års praktik på ett dataspelföretag. Istället för att söka praktikplats så gick Magnus ihop med fyra andra och startade ett företag tillsammans i Kramfors. Efter att praktiken var slut så fortsatte alla utom en med företaget och på den vägen är det.

Läs mer

Kommentarer: