Utbildningstest - Serviceinriktade Simon

Om du har hamnat här har du troligtvis ett serviceintriktad sinne! Här hittar du ett urval av yrken och utbildningar inom service som kan passa dig!

Läs om de andra profilerna här:

Ekonomiska Enya, Naturnära Nour, Tekniska Thea, Omhändertagande Ossian, Samhällsvetenskapliga Samir, Kommunikativa Kasper, Estetiska Ebba.

Serviceinriktade Simon

Du Blev: Serviceinriktade Simon

Du älskar att ge bra service och att prata med människor. Du kan skilja på kvalitet och kvantitet och ser alltid till företagets och kundens bästa när du arbetar. Gillar du högt tempo så passar jobb inom hotell och restaurang dig perfekt. Om du gillar att driva projekt och arrangera event så kan ett yrke inom turism- eller servicebranschen passa dig. Event är en ständigt växande bransch där arbetsdagen bjuder på stor variation. Att arbeta med service, oavsett yrke, kräver en viss typ av talang och är ett roligt och varierande arbete som ger dig möjlighet att arbeta i Sverige såväl som utomlands.

Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

Hotell, event och turism

Att arbeta inom hotell, turism och event är utmanande men framför allt utvecklande. I de här branscherna är känslan för service väldigt viktig. Att vara duktig på administration och att gilla att arrangera evenemang är andra bra egenskaper att ha om du är intresserad av den här yrkesgruppen. Exempel på yrken är guide, reseledare, receptionist, eventarrangör, researrangör, resesäljare, frukostvärdinna, hotellvärdinna och projektledare inom eventbranschen samt eventproducent.

Sök utbildningar inom hotell, event och turism

Handel och försäljning

För att arbeta inom handel och försäljning är A och O att du tycker om människor och vill ge dem den bästa servicen du kan. Genom att gå en säljutbildning eller en utbildning inom handel kan du lära dig om service och försäljning, marknadsföring och affärsutveckling.

Sök utbildningar inom handel och försäljning

Kök och restaurang

Det finns väldigt många arbeten att satsa på inom hotell och restaurangbranschen. Här kan du arbeta som servitör, servitris, kock, hotellchef, bartender eller sommelier. Det är viktigt att du tål stress bra. Innan du väljer en utbildning inom hotell och restaurang kan det också vara bra att tänka på att arbetstiderna är väldigt varierande och att kvälls- och helgjobb är mer regel än undantag. Exempel på yrken inom hotell och restaurang är husmor, hovmästare, servitör, kock, kökschef, restaurangchef, kallskänka och cafébiträde.

Sök utbildningar inom kök och restaurang

Bartender

Yrket som bartender är fartfyllt och ibland också hektiskt. Det handlar om mer än att vara duktig på att blanda goda drinkar. Service är A och O inom bartenderyrket och du måste tycka om att prata med människor. Det är viktigt att vara medveten om att det förekommer varierande arbetstider och på vissa arbetsplatser också sena och långa kvällarna.

Sök utbildningar till bartender
Sök alla utbildningar inom bar och servering

Stämde detta inte in på dig? Tryck på länkarna under diagrammet längst upp för att läsa om de andra profilerna. Kanske ligger du väldigt nära två olika profiler? Möjligheterna är oändliga! Lycka till!


Annonser