Visa studentum.se som: Mobil
Universitets- och högskolekatalogen

Universitets- och högskolekatalogen 2021

Vi vet att det kan vara en utmaning att välja rätt utbildning, det är faktiskt ett av de svåraste valen du ställs inför som ung vuxen. Din utbildning är en investering i tid och energi, och studielån som tar decennier att betala tillbaka. Den lägger grunden för karriär och livsstil. Vi förstår att det är viktigt att det blir rätt. 

Ända sedan starten för tjugo år sen har vi på studentum.se lärt oss av er, våra användare. Ni har visar oss era utmaningar, hur ni prioriterar, vad ni har för framtidsplaner och vilka frågor ni behöver svar på. Att hjälpa er att göra ett informerat utbildningsval är vad vi brinner för. 

Läs katalogen här

Rädd att göra fel val – vanlig oro

Vi är stolta över att säga att vi har över 9 miljoner besök på studentum.se under ett år. Besök gjorda av er, våra användare som är på jakt efter nästa steg i livet. Våren 2020 gjorde vi en gedigen undersökning där vi djupdök i hur era tankar går kring utbildningsvalet. Strax över 4000 användare deltog och 62 procent av dem uppgav att det var svårt att välja utbildning. 23 procent var rädda att göra fel val. 

För att göra det ännu lättare, och samla ännu mer information än vi redan erbjuder på studentum.se har vi skapat Universitets- och högskolekatalogen. Nu kan du i lugn och ro jämföra universitet och högskolor sett utifrån parametrar som ofta prioriteras vid val av lärosäte. 

I Universitets- och högskolekatalogen får du bl.a. reda på hur...: 

  • svårt det är att bli antagen
  • många helårsstudenter och anställda lärosätet har
  • tillgänglig Studenthälsan är
  • bostadssituationen ser ut i aktuell studiestad
  • fördelningen mellan kvinnliga och manliga professorer ser ut
  • högt lärosätet är rankat internationellt 

Lycka till med ditt informerade utbildningsval. 

Ta mig till katalogen

Senast uppdaterad: 29 apr 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Möt ditt framtida universitet: Umeå universitet

Umeå Universitet är en plats där människors olikheter uppmuntras och gränser bryts. Staden bjuder på alla nyanser, från soliga sommardagar till vita vintrar, från pulserande stadsliv till lugna, tysta norrskensnätter. Det är ett av landets största universitet där du kan välja bland 150 program och 1 600 kurser.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-06-16

Kommer AI att ta ditt jobb? 10 utbildningar att satsa på

Hur automatisering och ökad användning av artificiell intelligens kommer att påverka arbetsmarknaden vet vi inte, men aktuell forskning ger oss värdefulla lärdomar om hur den kan komma att förändras. Här är tio utbildningsområden att satsa på om du vill hålla dig ajour på framtidens arbetsmarknad!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Möt ditt framtida universitet: Karolinska Institutet

Karolinska Institutet är känt för att vara ett av världens främsta universitet inom medicin. Skolan erbjuder landets bredaste utbud av medicinska utbildningar. Studentum har pratat med skolan för att ta reda på hur det är att studera där.

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in