Visa studentum.se som: Mobil

10 tips för att rädda din krisande studentekonomi!

Rädda din studentekonomi

Gapar plånboken tom? Vi vet hur stressande det är. Vi har alla varit där, speciellt som studenter. Här har vi samlat ihop våra 10 bästa tips på hur du får en bättre studentekonomi!

1. Panta 
Visst har du burkar och flaskor som ligger och skramlar där hemma? Kanske har du också någon närboende familjemedlem, släkting eller icke-studerande vän som vill bli av med sina tomburkar? Hämta upp dem med! De slipper bära burkar och flaskor - du får pengar. Win win!

2. Sälj böckerna 
Låt inte gammal kurslitteratur samla damm. Sälj den! Är böckerna i bra skick kan du få en bra slant.

3. Tjäna pengar på dina åsikter 
Delta i betalda undersökningar, företag vill ha dina åsikter – och de är beredda att betala för dem. Du som inte är rädd för att gå all in kan också delta i kliniska undersökningar.

4. Tentavakta
I större studentstäder behövs det vakter som övervakar studenter när de skriver salstentor a.k.a. studietidens värsta stunder. 

5. Rensa och sälj
Sälj saker du inte behöver. Skapa ett konto på till exempel Blocket och Tradera och sälj sälj sälj! För lat? Använd Sellpy! En persons skräp är en annan persons skattkista!

10 tips för din studenekonomi
6. Handla billigt

Mat hör till studenternas största utgifter. Gör det till en sport att jaga låga priser! Det finns olika appar som hjälper dig att hålla koll på olika butikers erbjudanden.

7. Cash is king
Låt kortet stanna hemma på festkvällen. Ju fler öl - desto sämre konsekvenstänk, det är sen gammalt. Ta ut det du kan tänka dig att spendera under kvällen i kontanter. 

8. Roligt sparande 
Att hålla i dina pengar är lättare om du sparar till något speciellt eller har pengarna på ett särskilt sparkonto. Idag finns det appar som till exempel Dreams. Där kan du spara tillsammans med vänner eller låta appen föra över pengar till ditt sparkonto kopplat till appen veckovis.

9. Håll koll på din ekonomi
För att aldrig uppleva att saldot på kontot är noll krävs det att du har lite koll på din ekonomi. Idag finns det smidiga sätt för det. Aldrig provat appar som Tink? Gör det!

10. Utnyttja rabatter och reor
Håll koll på var du får de bästa priserna som student. Många företag har rabatter på sina produkter för studenter. Kolla in Studentums studentrabatter på Happy Students och shoppa med gott samvete!

Bli medlem på Happy Students här!

Senast uppdaterad: 29 okt 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-02

Från höstdepp till höstpepp!

Mörkt, kallt - och deppigt. Känner du peppen? Inte? Du är långt ifrån ensam. Vi vill hjälpa dig att vända höstdepp till höstpepp, nu kör vi!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-09

Bli grym på vad som helst!

Om underbarnet Mozart hade levt idag hade han klassats som medioker bland dagens hårt tränade, unga pianister. Idag vet forskare mer om vad som krävs för att bli grym på något – här är svaret på hur du kan bli grym på vad som helst!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-15

Fem tips på hur du får A på tentan

Oavsett om du har skrivit många tentor eller om det är första gången kan det vara svårt att veta hur du fixar högsta betyget. Var lugn och andas ut, här är tipsen du behöver för ett A!

Läs mer

Logga in
Happy Students
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se