Visa studentum.se som: Mobil

10 tips för att rädda din krisande studentekonomi!

Rädda din studentekonomi

Gapar plånboken tom? Vi vet hur stressande det är. Vi har alla varit där, speciellt som studenter. Här har vi samlat ihop våra 10 bästa tips på hur du får en bättre studentekonomi!

1. Panta 
Visst har du burkar och flaskor som ligger och skramlar där hemma? Kanske har du också någon närboende familjemedlem, släkting eller icke-studerande vän som vill bli av med sina tomburkar? Hämta upp dem med! De slipper bära burkar och flaskor - du får pengar. Win win!

2. Sälj böckerna 
Låt inte gammal kurslitteratur samla damm. Sälj den! Är böckerna i bra skick kan du få en bra slant.

3. Tjäna pengar på dina åsikter 
Delta i betalda undersökningar, företag vill ha dina åsikter – och de är beredda att betala för dem. Du som inte är rädd för att gå all in kan också delta i kliniska undersökningar.

4. Tentavakta
I större studentstäder behövs det vakter som övervakar studenter när de skriver salstentor a.k.a. studietidens värsta stunder. 

5. Rensa och sälj
Sälj saker du inte behöver. Skapa ett konto på till exempel Blocket och Tradera och sälj sälj sälj! För lat? Använd Sellpy! En persons skräp är en annan persons skattkista!

10 tips för din studenekonomi
6. Handla billigt

Mat hör till studenternas största utgifter. Gör det till en sport att jaga låga priser! Det finns olika appar som hjälper dig att hålla koll på olika butikers erbjudanden.

7. Cash is king
Låt kortet stanna hemma på festkvällen. Ju fler öl - desto sämre konsekvenstänk, det är sen gammalt. Ta ut det du kan tänka dig att spendera under kvällen i kontanter. 

8. Roligt sparande 
Att hålla i dina pengar är lättare om du sparar till något speciellt eller har pengarna på ett särskilt sparkonto. Idag finns det appar som till exempel Dreams. Där kan du spara tillsammans med vänner eller låta appen föra över pengar till ditt sparkonto kopplat till appen veckovis.

9. Håll koll på din ekonomi
För att aldrig uppleva att saldot på kontot är noll krävs det att du har lite koll på din ekonomi. Idag finns det smidiga sätt för det. Aldrig provat appar som Tink? Gör det!

10. Utnyttja rabatter och reor
Håll koll på var du får de bästa priserna som student. Många företag har rabatter på sina produkter för studenter. Kolla in Studentums studentrabatter på Happy Students och shoppa med gott samvete!

Bli medlem på Happy Students här!

Senast uppdaterad: 29 okt 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-16

Så fixar du ett CV och förbereder dig inför en intervju!

Nu i examenstider är det många som söker jobb, men hur skriver man egentligen ett CV? Och hur förbereder man sig inför en intervju? Vi har pratat med rekryteraren Frida Björkman och samlat de bästa tipsen på hur man skriver ett CV och vilka frågor som du bör förbereda innan en intervju!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-16

Bästa bakismaten!

Fest igår? Ont i huvudet och illamående idag? Ta det lugnt - vi på Studentum har samlat våra bästa bakismattips! För att tillfredsställa alla olika plånböcker har vi också valt att dela in bakismaten i tre olika prisklasser. Lägg dig ner på soffan och låt oss inspirera dig!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-25

6 saker att se fram emot efter examen

Det kan vara svårt att hålla motivationen uppe hela tiden när man pluggar, vi vet. Att plugga är fantastiskt men också jobbigt. För att hjälpa dig få igång motivationen igen har vi tagit fram en lista på sex saker att se fram emot efter examen. Känn peppen!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se