Visa studentum.se som: Mobil

10 tips för att rädda din krisande studentekonomi!

Rädda din studentekonomi

Gapar plånboken tom? Vi vet hur stressande det är. Vi har alla varit där, speciellt som studenter. Här har vi samlat ihop våra 10 bästa tips på hur du får en bättre studentekonomi!

1. Panta 
Visst har du burkar och flaskor som ligger och skramlar där hemma? Kanske har du också någon närboende familjemedlem, släkting eller icke-studerande vän som vill bli av med sina tomburkar? Hämta upp dem med! De slipper bära burkar och flaskor - du får pengar. Win win!

2. Sälj böckerna 
Låt inte gammal kurslitteratur samla damm. Sälj den! Är böckerna i bra skick kan du få en bra slant.

3. Tjäna pengar på dina åsikter 
Delta i betalda undersökningar, företag vill ha dina åsikter – och de är beredda att betala för dem. Du som inte är rädd för att gå all in kan också delta i kliniska undersökningar.

4. Tentavakta
I större studentstäder behövs det vakter som övervakar studenter när de skriver salstentor a.k.a. studietidens värsta stunder. 

5. Rensa och sälj
Sälj saker du inte behöver. Skapa ett konto på till exempel Blocket och Tradera och sälj sälj sälj! För lat? Använd Sellpy! En persons skräp är en annan persons skattkista!

10 tips för din studenekonomi
6. Handla billigt

Mat hör till studenternas största utgifter. Gör det till en sport att jaga låga priser! Det finns olika appar som hjälper dig att hålla koll på olika butikers erbjudanden.

7. Cash is king
Låt kortet stanna hemma på festkvällen. Ju fler öl - desto sämre konsekvenstänk, det är sen gammalt. Ta ut det du kan tänka dig att spendera under kvällen i kontanter. 

8. Roligt sparande 
Att hålla i dina pengar är lättare om du sparar till något speciellt eller har pengarna på ett särskilt sparkonto. Idag finns det appar som till exempel Dreams. Där kan du spara tillsammans med vänner eller låta appen föra över pengar till ditt sparkonto kopplat till appen veckovis.

9. Håll koll på din ekonomi
För att aldrig uppleva att saldot på kontot är noll krävs det att du har lite koll på din ekonomi. Idag finns det smidiga sätt för det. Aldrig provat appar som Tink? Gör det!

10. Utnyttja rabatter och reor
Håll koll på var du får de bästa priserna som student. Många företag har rabatter på sina produkter för studenter - perfekt möjlighet för dig att shoppa med gott samvete! 

Tips på bloggar och hemsidor inom ekonomi:

•  Kronan till Miljonen

•  Econello

•  Starta & Driva Företag

Vill du bli ännu mer inspirerad och lära dig mer om ekonomi? 

Till ekonomiutbildningar

Senast uppdaterad: 12 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-02-28

Digitala medier i utbildning

Det finns många fördelar med att blanda in digitala inslag i dagens, generellt sett fortfarande väldigt traditionella, undervisning.Utvecklingen fortsätter framåt med raketfart och nu för tiden växer ungdomar upp med digitala medier som en naturlig del av vardagen, det kommer även att vara en lika självklar del i deras framtida arbetsliv, oavsett hur mycket som kommer från skolan.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-20

Studera på Kuba

Ett tropiskt klimat med blått hav och vita stränder väntar dig som vill studera på Kuba! Vad mer kan man egentligen begära? Men Kuba bjuder på mer än bara ett behagligt klimat med otroligt vackra stränder! Denna guide ger dig information om hur du kan ta klivet och studera på Kuba.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-28

Lär dig prata inför folk

Mörker, döden, höjder och...att tala inför publik.Det är några av människans största rädslor. Den sistnämnda kommer du att möta ofta som student. Övervinn denna rädsla genom att följa retorikexperten Elaine Eksvärds bästa tips. Hon lär folk att snacka snyggt!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se