Visa studentum.se som: Mobil

Sandstrand, storstad eller alptopp - var vill du plugga?

Nu när hösten är ett faktum så är det ett perfekt tillfälle för dig att stanna upp och fundera på vad du vill göra de kommande åren, eller rättare sagt vad du vill plugga!

När du ska välja utbildning är det såklart jätteviktigt att du noga funderar över vad du ska plugga och vad som kommer att passa dig, men det är också viktigt att du funderar ett extra varv på var du vill plugga. Många håller sig inom Sveriges gränser på ren rutin, men de flesta utbildningarna skulle du lika gärna kunna läsa utomlands. Att plugga utomlands bidrar även med så många andra perspektiv och erfarenheter som du inte kommer att få hemma i Sverige. Fortfarande inte övertygad? Här kommer våra fem bästa argument till varför du ska våga ta steget! 

  • Flytta till din favoritårstid

Ofta när man pratar om att plugga utomlands så utgår man från sol och värme. Visst, det är väldigt trevligt, men du kanske hellre ser att det är en meter snö och härligt skidväder?

I Sverige så har vi fördelen att vi (ofta) har väldigt tydliga årstider, men ska du plugga utomlands så kan du verkligen ta tillfället i akt att välja din favoritårstid!

  • Livet utanför skolan

Det är superviktigt att man väljer en skola och utbildning som passar en, men du ska också komma ihåg att du kan ta tillfället i akt att lära dig om en ny kultur! I en helt ny stad, möjligtvis på andra sidan jorden, kommer du [BB2] vidga dina vyer vad gäller mat, upplevelser, kultur och mycket mer.

  • Nystart

Ibland behöver man bara en nystart! Att få komma iväg, skaffa nya umgängeskretsar, bryta vanor och knyta nya band är bland det nyttigaste man kan göra för sig själv.

Sen ska man också komma ihåg att det inte är för alla. Du behöver varken vara eller bli ett socialt geni för att trivas med att läsa din utbildning utomlands. Vissa vill resa för att träffa nya människor och andra ser fram emot egentiden. You do you![BB3] 

  • Stick ut i högen av CVn

Eftersom att plugga utomlands är otroligt utvecklande och lärorikt så är det också väldigt eftertraktat på ett CV. Det säger mycket om dig som person och kan ge din framtida arbetsgivare en indikation om att här har vi någon med skinn på näsan. Du kommer även kunna glänsa med att du kan ett till språk för resten av livet. Där kan vi verkligen snacka eftertraktad kunskap!

  • Ett minne för livet

Sist men absolut inte minst, gör det för din egen skull. Minnena, erfarenheterna och den personliga utvecklingen går i princip inte att hitta någon annanstans. Vi vågar lova att du inte kommer att ångra dig!

Hitta din utbildning utomlands

Senast uppdaterad: 27 sep 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-27

7 program med högst antagningspoäng hösten -18

Sommaren står bakom hörnet och du kanske är i färd att börja studera till hösten. Att ta steget och söka till din drömutbildning är stort, men har du koll på vilka program det är svårare att komma in på? Vi hjälper dig på traven genom att lista 7 program på universitet- och högskolenivå med högst antagningspoäng.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-05

8 tips på hur du kommer igång med träningen

Även om det kan kännas tungt att komma igång med träningen så kan vi lova att det är värt det! Du blir både gladare, friskare, piggare och orkar mer. Ett vinnande koncept eller hur? Det behöver inte heller vara svårt och tungt att komma igång, här är våra bästa tips på hur träningen blir en bra och rolig vana!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-03

Erasmus

Erasmus är en del i ett program för livslångt lärande som riktar sig mot högre utbildning. Genom Erasmus finns stora möjligheter för dig som studerar på högskola och universitet att göra utbyte eller praktik i Europa utan att du behöver betala någon terminsavgift.

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se