Visa studentum.se som: Mobil

Sandstrand, storstad eller alptopp - var vill du plugga?

Nu när hösten är ett faktum så är det ett perfekt tillfälle för dig att stanna upp och fundera på vad du vill göra de kommande åren, eller rättare sagt vad du vill plugga!

När du ska välja utbildning är det såklart jätteviktigt att du noga funderar över vad du ska plugga och vad som kommer att passa dig, men det är också viktigt att du funderar ett extra varv på var du vill plugga. Många håller sig inom Sveriges gränser på ren rutin, men de flesta utbildningarna skulle du lika gärna kunna läsa utomlands. Att plugga utomlands bidrar även med så många andra perspektiv och erfarenheter som du inte kommer att få hemma i Sverige. Fortfarande inte övertygad? Här kommer våra fem bästa argument till varför du ska våga ta steget! 

  • Flytta till din favoritårstid

Ofta när man pratar om att plugga utomlands så utgår man från sol och värme. Visst, det är väldigt trevligt, men du kanske hellre ser att det är en meter snö och härligt skidväder?

I Sverige så har vi fördelen att vi (ofta) har väldigt tydliga årstider, men ska du plugga utomlands så kan du verkligen ta tillfället i akt att välja din favoritårstid!

  • Livet utanför skolan

Det är superviktigt att man väljer en skola och utbildning som passar en, men du ska också komma ihåg att du kan ta tillfället i akt att lära dig om en ny kultur! I en helt ny stad, möjligtvis på andra sidan jorden, kommer du [BB2] vidga dina vyer vad gäller mat, upplevelser, kultur och mycket mer.

  • Nystart

Ibland behöver man bara en nystart! Att få komma iväg, skaffa nya umgängeskretsar, bryta vanor och knyta nya band är bland det nyttigaste man kan göra för sig själv.

Sen ska man också komma ihåg att det inte är för alla. Du behöver varken vara eller bli ett socialt geni för att trivas med att läsa din utbildning utomlands. Vissa vill resa för att träffa nya människor och andra ser fram emot egentiden. You do you![BB3] 

  • Stick ut i högen av CVn

Eftersom att plugga utomlands är otroligt utvecklande och lärorikt så är det också väldigt eftertraktat på ett CV. Det säger mycket om dig som person och kan ge din framtida arbetsgivare en indikation om att här har vi någon med skinn på näsan. Du kommer även kunna glänsa med att du kan ett till språk för resten av livet. Där kan vi verkligen snacka eftertraktad kunskap!

  • Ett minne för livet

Sist men absolut inte minst, gör det för din egen skull. Minnena, erfarenheterna och den personliga utvecklingen går i princip inte att hitta någon annanstans. Vi vågar lova att du inte kommer att ångra dig!

Hitta din utbildning utomlands

Senast uppdaterad: 27 sep 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-08-05

Psykisk ohälsa - studenter extra utsatta

Ångest är något som alla mer eller mindre känner ibland. Men studenter är extra utsatta och en ny sammanställning från Folkhälsomyndigheten visar att varannan student mellan 18-29 upplever psykisk ohälsa. Hur kan man då göra för att dämpa ångesten? 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-16

Jobba grönt - vägen till ett växande Sverige

Vet du vad du vill jobba med i framtiden? Kanske skulle du vilja bli gårdsmästare eller trädgårdsdesigner, hundtränare eller unghästuppfödare? För dig som är intresserad av teknik kan vindkraftstekniker eller skogsmaskinsförare passa bra. Det finns hundratals yrken inom det gröna näringslivet - vilken framtid väljer du?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-09

Varför ska du gå en Yh-utbildning?

Hur är det att gå en Yh-utbildning och vad på vilket sätt förbereder den studenterna inför arbetslivet? Läs intervjun med Oscar Livh som läser Art Director & Copywriter på Yrgo i Göteborg och inspireras! 
Artikeln är ett gästinlägg skrivet av StudentJob.

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se