Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

7 anledningar till att du behöver en livscoach

Har du kört fast? Längtar du efter att få ett lyft i karriären, hälsan eller livet i stort? Här är 7 anledningar till att en livscoach kan vara din bästa investering på vägen mot djupgående och varaktig förändring.


Vad är egentligen en livscoach och när är det läge att ta hjälp av en sådan? Säkert har du stött på ordet coach inom idrottsvärlden. Någon som hjälper klienten att öka sin atletiska prestation och styrka. Inom affärslivet kallar vi dem ofta mentorer
– personer som hjälper oss att uppnå våra karriärmässiga mål och drömmar.

Men vad är då en livscoach? Det är en person som utifrån din nuvarande livssituation och dina egna värderingar hjälper dig att skapa riktning och att sträva mot positiva mål i ditt personliga och professionella liv. Och som ger dig stöd och verktyg att kunna genomföra varje steg på vägen. Funderar du på om en livscoach kan vara till hjälp för dig just nu?

Här är 7 anledningar till att du behöver en livscoach:

1. Du vet inte vad du vill 

Vad är egentligen framgång och lycka för dig? Det kan vara svårt att veta vad vi själva egentligen vill när vi dagligen översköljs med information och råd om hur vi ska leva våra liv, vad vi bör sträva efter och hur vi bäst når dit. Vi imiterar andra som verkar ha “lyckats” och förvirrar oss in på vägar som inte nödvändigtvis leder till vår egen version av lycka. En bra livscoach hjälper dig att stilla bruset utifrån, att våga lyssna inåt och definiera vad just du mår bra av och vill ha ut av ditt liv. Med en glasklar vision av målet blir det avsevärt enklare att förstå vad nästa steg är.

2. Du har svårt att fullfölja dina mål

Är du full av entusiasm just när du satt ditt mål, men tappar sedan alltmer fokus och handlingskraft medan veckorna går? En coach hjälper dig att definiera dina mål utifrån ditt eget kraftfulla “varför”, själva anledningen till att du vill uppnå målet. Steg för steg ser hen till att du fullföljer dina åtaganden och hjälper dig att strukturera upp din tillvaro på ett sätt som ökar chanserna att nå målet. Din livscoach är lika ivrig att du ska lyckas som du själv är, eftersom dina resultat blir en återspegling av hans eller hennes arbete. 

Hitta livscoach nu

3. Du tappar ofta tron på dig själv

Känner du dig ibland osäker, inkompetent eller rent av som en bluff? Du är inte ensam. Undersökningar* visar att 70 procent av alla människor någon gång i livet känner sig som en bluff. Med hjälp av en coach kan du lättare urskilja vilka dina begränsande tankar och beteendemönster är. Du kan skärskåda deras sanningsenlighet och få hjälp att ersätta dem med nya, bättre tankar och vanor som ger dig kraft att fortsätta framåt, även i stunder av tvivel.

4. Du vill byta utbildning eller jobb

Känns det som att du hoppade på fel utbildning? Längtar du efter förändring i karriären? Känner du att du sitter fast men vet inte hur du tar dig från punkt A till B? Oavsett om det handlar om att ta nästa kliv i din nuvarande yrkesroll, byta bransch helt och hållet eller starta eget företag, kan en livscoach ge dig vägledningen och självförtroendet du behöver för att våga dansa med rädslan och ta steget mot drömmen.

5. Du känner dig ofta stressad

De flesta av oss upplever ibland stress i vardagen medan vi försöker balansera våra olika ansvarsområden inom utbildning, karriär, familj, hälsa och socialt liv. Det klarar vi i perioder. Det är när stressen blir ett återkommande, dränerande livstema som det är hög tid att stanna upp och se över vad som behöver förändras. Din livscoach kan hjälpa dig att identifiera och ta itu med de största stressfaktorerna i ditt personliga eller professionella liv. Genom att minska stress och införa ett mer hållbart självledarskap ökar du drastiskt förutsättningarna för ett gott och hälsosamt liv, såväl fysiskt som mentalt.

livscoach

6. Du har fastnat i självdestruktiva vanor

Många av oss saboterar omedvetet vår egen framgång. Vi äter hälsosamt under veckan och vräker sedan i oss under helgen. Vi börjar skriva på den där boken som legat och gnagt vårt samvete, bara för att en stund senare sitta och scrolla bort tiden på sociala medier. Vi tackar nej till drömutbildningen eftersom vi intalat oss att vi inte är värda eller begåvade nog.
Vi tar ett steg fram och tre steg tillbaka, slösar bort tid och saboterar för oss själva. En livscoach kan hjälpa dig att övervinna den destruktiva inre programmering som står i vägen för din egen framgång och lycka så att du kan ta stadigare kliv framåt.

7. Du har tappat hoppet

Det finns tillfällen i livet där hopplöshet och mörker gör att vi har svårt att se vägen framför oss. Vi kanske har upplevt misslyckanden, trauman, sorger eller andra motgångar som fått oss att tappa orken och tron på livet och oss själva. I sådana lägen räcker det tyvärr inte alltid att läsa ett peppande blogginlägg eller titta på en hurtig inspirationsvideo. En livscoach kan vara en av de källor till kraft och förnyad livslust som du behöver för att komma igenom och ut ur dimman. Istället för att kämpa på egen hand har du någon som går vid din sida och som hjälper dig att återfå självförtroende och motivation till att fortsätta sträva efter dina drömmar.

Längtar du också efter att komma vidare?

Hitta din livscoach här


* Undersökning källa: apa.org

Senast uppdaterad: 27 apr 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-04-23

Zoomtrött? Varför du drabbas och hur du undviker det

Det senaste årets enorma ökning av videomöten och digitala föreläsningar har gett upphov till en ny slags trötthet. Men vet du vad? Det är inte du. Det är Zoom. Här får du reda på orsakerna till det nya fenomenet zoomtrötthet – och hur du undviker det.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-03-01

Sebastian arbetar som audionom!

Sebastian Olsson har studerat till audionom på Sahlgrenska akademin - Göteborgs universitet. Här berättar han mer om utbildningen, i en intervju; varför han valde audionomyrket och hur han upplevde studentlivet! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-02-07

Elin arbetar som Logoped

Elin Anrep-Nordin läste logopedprogrammet på Sahlgrenska akademin och här berättar hon mer om sin resa och vad som lockade henne till att börja plugga till logoped. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-25

Frisör

Jenny Karlsson, 30, jobbade redan som makeup-artist när hon kände att det var dags för nästa steg i karriären gick hon en frisörutbildning på Björn Axén Academy. Vi har träffat Jenny som berättar om sin utbildning, hur det är att jobba som frisör och vad yrket har att erbjuda!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Kiropraktor

Vi träffar Fredrik som är utbildad kiropraktor och berättar för oss om sin utbildning och hur det är att driva Kiropraktorbåten - en båt som åker runt i Stockholms skärgård och erbjuder behandlingar för de som bo på öarna!

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in