Visa studentum.se som: Mobil
Kvinna sitter i soffan med sin laptop

4 tips - att tänka på när du flyttar till din studentbostad

Är det dags att söka bostad inför terminstart? Här kommer 4 tips från Studentbostäder i Norden, för att göra det så enkelt som möjligt för dig som precis blivit antagen och behöver någonstans att bo!

Sök tidigt – Ansök om bostad så tidigt som möjligt!

Det är en god idé att så tidigt som möjligt ställa sig i kö för bostad. Det kan vara bra att registrera sig redan innan antagningsbeskedet kommit. Kom bara ihåg att du måste vara över 18 år och ha ett eget personnummer för att få ställa dig i de flesta köer. Hos oss på Studentbostäder i Norden har vi en kö som gäller för alla våra studieorter.

Budgetera - kolla vad som ingår i hyran!

Då det finns begränsade resurser och budgeten är skral när man är student är det bra att kolla upp vad som ingår i hyran och vad som inte ingår. På så sätt upp undviker du oönskade överraskningar som kan bli dyrt. Vanligtvis ingår vatten, värme, hushållsel i grundhyran. I många av SBS bostäder ingår internet i hyran, men se till att kolla upp vad som gäller och hur du kopplar upp dig i just din bostad.

Preppa - Fixa så mycket du kan innan inflytt!

Förutom att fundera över vilka böcker du måste ha till kursen och när det är inspark är det några saker du behöver tänka över innan du flyttar in. Förutom att göra adressändring behöver du skaffa dig en hemförsäkring och eventuellt välja en elleverantör. En hemförsäkring går att teckna även om du inte är folkbokförd på den aktuella adressen. Teckna en försäkring så tidigt som möjligt så har du skydd om något händer redan första inflyttningsdagen.

Möblera – inred smart och hållbart

Behöver du skaffa en säng eller nya köksprylar? Tänk på att det i många städer finns bra second-hand butiker och lokala Facebook-grupper där du kan hitta unika och prisvärda fynd för din nya bostad. Och fråga vännerna om det är någon möbel  de vill sälja. Många av SBS studentlägenheter är också inredda med grundmöblemang som är en bra grund för att du ska kunna skapa ett trivsamt och fint hem.

 

Läs mer om SBS - Studentbostäder i Norden

Följ oss på Instagram för fler studenttips och ställ dig i bostadskö redan idag för att säkra ditt boende! 

Senast uppdaterad: 22 jun 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-04-20

Åsa arbetar som Mättekniker/ingenjör

Intresset till kartor och orientering fick Åsa Linnersjö att studera till mättekniker/ingenjör, ett yrke som varieras med arbete både utom- och inomhus. Läs intervjun med Åsa där hon berättar om sin utbildning på Kartotek i Stockholm!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-01

Musikalartist

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapande. Under din tid på folkhögskolan får du chansen att växa som artist och utöver detta arbeta mycket med din kreativa sida då klassen skriver och sätter upp en egen musikal som slutprojekt. Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-07-02

Helén driver innovation och utveckling på Husqvarna Group

Med sin ingenjörsexamen i ryggen, kombinerat med ett stort intresse för teknik och för att utveckla människor och organisationer så började Helén på Husqvarna Group 2015. Från första dagen var hon omgiven av chefer som trodde på henne och utmanade henne att utvecklas. Helén jobbar idag med digitala produkter, innovation och nyutveckling.

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in