4 tips - att tänka på när du flyttar till din studentbostad

Är det dags att söka bostad inför terminstart? Här kommer 4 tips från Studentbostäder i Norden, för att göra det så enkelt som möjligt för dig som precis blivit antagen och behöver någonstans att bo!

Kvinna sitter i soffan med sin laptop

Är det dags att söka bostad inför terminstart? Här kommer 4 tips från Studentbostäder i Norden, för att göra det så enkelt som möjligt för dig som precis blivit antagen och behöver någonstans att bo!

Sök tidigt – Ansök om bostad så tidigt som möjligt!

Det är en god idé att så tidigt som möjligt ställa sig i kö för bostad. Det kan vara bra att registrera sig redan innan antagningsbeskedet kommit. Kom bara ihåg att du måste vara över 18 år och ha ett eget personnummer för att få ställa dig i de flesta köer. Hos oss på Studentbostäder i Norden har vi en kö som gäller för alla våra studieorter.

Budgetera - kolla vad som ingår i hyran!

Då det finns begränsade resurser och budgeten är skral när man är student är det bra att kolla upp vad som ingår i hyran och vad som inte ingår. På så sätt upp undviker du oönskade överraskningar som kan bli dyrt. Vanligtvis ingår vatten, värme, hushållsel i grundhyran. I många av SBS bostäder ingår internet i hyran, men se till att kolla upp vad som gäller och hur du kopplar upp dig i just din bostad.

Preppa - Fixa så mycket du kan innan inflytt!

Förutom att fundera över vilka böcker du måste ha till kursen och när det är inspark är det några saker du behöver tänka över innan du flyttar in. Förutom att göra adressändring behöver du skaffa dig en hemförsäkring och eventuellt välja en elleverantör. En hemförsäkring går att teckna även om du inte är folkbokförd på den aktuella adressen. Teckna en försäkring så tidigt som möjligt så har du skydd om något händer redan första inflyttningsdagen.

Möblera – inred smart och hållbart

Behöver du skaffa en säng eller nya köksprylar? Tänk på att det i många städer finns bra second-hand butiker och lokala Facebook-grupper där du kan hitta unika och prisvärda fynd för din nya bostad. Och fråga vännerna om det är någon möbel  de vill sälja. Många av SBS studentlägenheter är också inredda med grundmöblemang som är en bra grund för att du ska kunna skapa ett trivsamt och fint hem.

 

Läs mer om SBS - Studentbostäder i Norden

Följ oss på Instagram för fler studenttips och ställ dig i bostadskö redan idag för att säkra ditt boende! 


Annonser