Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 105 träffar

Studera YH-utbildning utomlands

Hur är det att studera en YH-utbildning utomlands? 

När du studerar YH-utbildningar utomlands investerar du i dig själv och din framtid! Under YH-utbildningen ingår ofta praktik som kan komma att vara en viktig merit senare i arbetslivet. Du som pluggar utomlands, vart du nu än väljer att studera, kommer att ha kurskamrater från hela världen och genom dina kontakter kommer du att förbättra både dina språkkunskaper och din förmåga att kommunicera. Dessa kontakter kan komma att betyda mycket för dig i framtiden, så väl privat som karriärmässigt.

Vad skiljer sig en YH-utbildning från högskoleutbildning utomlands?

Det finns skillnader mellan högskoleutbildningar och YH-utbildningar. Högskoleutbildningar är oftast mer teoretiska, medan YH-utbildningar främst är praktiskt och anpassas efter arbetslivets krav på kompentens. YH-utbildningar brukar vara något kortare än högskoleutbildningar och innehåller ofta praktik, vilket högskoleutbildningar ofta inte gör. Är du sugen på att praktisera utomlands är en YH-utbildning väldigt givande!

Vilka färdigheter behöver du inför utbildningen?

De flesta YH-utbildningar utomlands har som krav att man har fullständiga gymnasiebetyg. Ibland kan även arbetsintyg från tidigare jobb vara en merit!

Hur ansöker jag till YH-utbildningar utomlands?

Antagningsansökan ser olika ut beroende på skola, ett tips är att ta kontakt med STUDIN (STUDY INTERNATIONAL) vilket är en kostnadsfri studievägledning i Sverige och hjälper dig när du ska ansöka till din utbildning utomlands.

Några YH-utbildningar du kan plugga utomlands:

 • Skönhetsvård och hälsa.
 • Hotell och turism.
 • PT och träning.
 • Musikproduktion och ljudteknik.
 • Matlagning och konditori.
 • Filmproduktion.
 • Speldesign och spelutveckling.
 • Mode och design.
 • Ledarskap.
 • Event.
 • Webbutveckling.

Plugga utomlands - Upptäck en ny kultur.

Oavsett vilket land du reser till, kommer du möta något nytt. Nya människor, nya regler, nya traditioner. En smula läskigt till en början, men samtidigt någonting du sent kommer ångra. Precis alla har att tjäna på att studera en YH-utbildning utomlands och bredda sina kunskaper om andra kulturer. I många länder sker utbyten och skolorna kryllar av internationella studenter med samma lust som du har. På din YH-utbildning utomlands kan du därför definitivt hitta vänner från alla håll och kanter.

Lär dig mer om dig själv när du pluggar utomlands.

Att lämna tryggheten i Sverige och leva och studera en YH-utbildning utomlands tyder på mod och självständighet. Framförallt tyder det på en lust och vilja att våga möta nya utmaningar. En utlandsvistelse kräver mycket ansvar och planering, oavsett vart du ska åka och plugga någonstans. Genom att vara på resande fot och testa på något nytt kommer du hitta det du gillar, både när det gäller dig själv och de saker du vill göra. 

Ha kul på din YH-utbildning!

Förutom att det är bra att du lär dig saker och samlar på dig användbara erfarenheter, väljer nog de flesta att plugga utomlands för att det är så otroligt kul. Man kommer med all sannolikhet att få ett minne för livet, så passa på att njut av din studietid!

Stort lycka till med dina studier!

Jämför dina favoriter