Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Volontärarbete

Du gör skillnad!

Att åka på en volontärresa innebär oftast arbete i en hjälporganisation. Volontärarbete är i de flesta fall obetalt och kan innefatta allt från att arbeta på barnhem, rädda utrotningshotade djur eller hjälpa till med återuppbyggnad av städer och byar som förstörts av t.ex. jordbävningar eller översvämningar.

Du som vill åka utomlands och arbeta som volontär kan välja att vara borta i allt från ett par veckor upp till flera år. Om du vill arbeta som volontär en längre tid krävs oftast att du har relevant utbildning eller yrkeserfarenhet sedan tidigare. Att åka för en kortare period brukar däremot inte innebära några särskilda krav.

Innan du åker iväg som volontärarbetare är det viktigt att ta reda på de olika organisationernas villkor. Volontärarbete utomlands innebär ofta hårt jobb under svåra förhållanden. I gengäld kommer du att få en enorm erfarenhet, du kommer att lära känna nya människor, bo och uppleva en annan kultur och du kommer definitivt att göra en insats för någon som behöver din hjälp.

Afrika, Sydamerika och Afrika är några av de utsatta områden som volontärarrangörer anordnar resor till. Det finns flera olika typer av volontärresor. På många volontärresor kan du arbeta samtidigt som du studerar ett språk eller något annat ämne. Läs igenom de olika alternativen du hittar i träfflistan här ovanför och gör en intresseanmälan för de volontärresor du blir intresserad av, så tar anordnaren kontakt med dig.

Jämför dina favoriter
Utbildningskategorier